Intel: Google Android 4.0 jau veikia su x86 procesoriais

Kaip nurodo daugiausiai lustų pasauliniu mastu parduodantys Intel, naujoji interneto giganto Google mobilioji operacinė sistema Android 4.0 jau tik pasirodžiusi bus gana gerai optimizuota x86 architektūros procesoriams, kuriuos plėtoja kompanija.

Pirmasis Intel varomas Google Android 4.0 išmanusis įrenginys turėtų pasižymėti Medfield lustu, kas yra 32nm technologiniu procesu pagamintas Intel Atom procesorus su ypač mažu energijos suvartojimo. Šie lustai, beje, bus skirti ne tik išmaniesiems telefonams, tačiau ir planšetiniams kompiuteriams.

Intel dar šių metų gegužę teigė, kad Intel Medfield procesoriais varomi planšetiniai kompiuteriai bus plonesni, nei 0.9 centimetro ir nesvers daugiau kaip 700 gramų. Naujųjų Intel Atom procesorių gamyba turėtų prasidėti dar šiais metais, tačiau jais paremti produktai gali pasirodyti tik prasidedant antrajam kitų metų ketvirčiui.

3 Komentarai

  1. dinux parašė:

    Nesuprantu, kaip Androidas gail būti optimizuotas x86 ? Taigi jis kaip layer\’is kuris veikia \"ant\" linux\’o kernelio, o linux\’as kaip žinia su x86 veikia ir vargo nemato. Tuo labiau veikia Android 1.*, 2.*, 3.* galima atsisiūsti ISO ir pačiam išbandyti. Veikia kaip bitė 😉

  2. dziulius parašė:

    Arm procesoriai tiesiogiai palaiko kai kurias java instrukciju (x86 to nera). Taip pat yra kitu modifikaciju, kurios pritaikytos butent arm procesoriam.

  3. newdiamond parašė:

    optimizuotas 😀 suprantu kai del kazko batarke ilgiau laiko…

    o kaip pradeda kalbeti kad graziau langelis pasislinks…tai cia jau marketinginiai dalykai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.