Intel Gulftown TDP reitingas – 130W

Internete pasirodė daugiau detalesnės informacijos apie planuojamą išleisti Intel Core i9 procesorių, kitaip dar žinomą kodiniu Gulftown pavadinimu. Naujasis 6-ių branduolių galiūnas bus gaminamas naudojant antros kartos 32nm high-k technologinį procesą.

Intel HyperThreading technologija leis vartotojui sistemoje turėti net 12 potencialių branduolių, na o TurboBoost sumažindama nenaudojamų branduolių galią, padidins aktyvių branduolių dažnį vienos ar kelių gijų aplikacijose. Gulftown turės integruotą DDR3 1066 MHz atminties valdiklį, tačiau neabejojama, jog procesorius galės sėkmingai dirbti ir su spartesne atmintimi. \“Apginkluotas\“ 12MB L3 atmintimi bei veikdamas 2.4 GHz dažniu (18x133MHz), Gulftown išskirs apie 130W šilumos.

Atnaujinus BIOS, Intel Core i9 turėtų sėkmingai veikti visose X58 pagrindinėse plokštėse. Intel Gulftown pasirodys 2010-ųjų antrame ketvirtyje.


8 Komentarai

  1. ozzWANTED parašė:

    i7 dar nespėjus apšilti jau ateina i9 era. Matyt savo PC naujinsiu, jei naujinsiu, jau tiesia į Core i9 :D.

    O šiaip tai i7 su DDR3 1800Mhz ramais dirba gi kuo puikiausiai. Taip pat ir netrukus pasirodysiančiais 2166Mhz ramais :).
    Tai kam dar apskritai gali būti minčių apie 1066 ir tokiu CPU :).
    Tiesa, nelabai supratau vienos vietos \’extreme edition only\’. Tai negi nebus paprastų i9, o ti EE?

  2. BC00 parašė:

    EE paprastai niekuo nesiskiria nuo ne EE. Tik savo milziniska kaina:) Kol kas, matyt, Intel neplanuoja paprastos versijos. Taciau gaus atsaka is AMD ir privales isleist i9 su daug normalesne kaina..

  3. ozzWANTED parašė:

    EE kiek aš žinau dažnai pavadinamas gamykliškai pakelto dažnio variantai. Kitaip sakant \’oficialus CPU turbinimas\’. Bent jau taip iki šiol kaip pastebėjau būdavo su Intel CPU\’sais. Todėl ir sukėlė nuostabą man kad tik 2.4Ghz o jau EE. Paprastai EE būdavo 3,73Ghz 3,83Ghz modeliai Pentium serijoje ir 3Ghz modeliai C2D/C2Q serijose.

  4. Kiewliszki parašė:

    EE visada pagrindinė savybė buvo atrakintas daugiklis.

  5. tomaxsas parašė:

    del to atsako is AMD, tai kazkaip nieko gero nenusimato ;D

  6. Deft parašė:

    Nusimato, tik kad paveluotai stipriai. Kuo greičiau amd duos atsaką, tuo greičiau galėsit nusipirkt šį ar amd CPU, nes dabar jo vistiek paprastas vartotojas neįpirks.. 🙂

  7. BigMan parašė:

    labai, idomu, koks yra intel galingiausias neaficiallus modelis 🙂 kazkaip knieti suzinoti… Manau pagal mano mastyma, tai toli grazu neprilygsta sitam CPU 🙂

  8. ozzWANTED parašė:

    O apie tokį dalyką kaip Google teko girdėt? Matau, kad turbūt ne. Ir kam tau, visvien nepirksi ir neįpirktum.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.