Pirmasis Intel Oak Trail Atomas – jau prekyboje

Kompanija Intel pagaliau į prekybą išleidžia naujos kartos Atom platformą, kuri yra skirta nešiojamiems ir planšetiniams kompiuteriams. Intel pradeda pardavinėti vieno branduolio Atom Z670 procesorių.

Lincroft linijos atstovas Z670 dirba 1.5GHz dažniu, turi integruotą GMA 600 vaizdo posistemį, atminties valdiklį, 512kB antrojo lygmens sparinančiosios atminties. Keletas gamintojų jau pranešė, kad greitu metu pristatys gaminius su šia platforma. Samsung, MSI ir Fujitsu žada išleisti šia platforma paremtus planšetinius kompiuterius.

Naujojo Intel Atom šeimos procesoriaus kaina yra $75.

1 Komentaras

  1. nanoWorld parašė:

    Man vistiek sitas Intel\’io bandymas \"prastumti\" x86 i tablet\’us ir smartphone\’us kelia abejoniu. ARM\’ai (ir apskritai beveik visi RISC\’ai) is architekturines puses yra gerokai ekonomiskesni. Vienintelis Intel privalumas siuo atveju tas, kad jie turi pazangesni lustu \"kepimo\" procesa nei kiti, todel tas kazkiek kompensuoja x86 atsilima efektyvumo prasme ir igalina Intel\’i padaryti x86 platforma ar SoC su panasiu TDP, kaip kad kitu architekturu, bet tai nekeicia fakto, kad ARM\’as prie tos pacios \"kepimo\" technologijos bus visada efektyvesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.