Intel ir nVidia susitarė dėl naujos licencijavimo sutarties

Po daugybės iškeltų bylų vienas prieš kitą, lustų gamybos gigantas Intel ir vaizdo posistemius bei ne tik plėtojanti kompanija nVidia kartu pranešė, kad pasirašo naują licencijavimo sutartį, kuri galios penkerius metus ir abi kompanijos galės naudotis bendrai turimais patentais.

Tiesa, verta pastebėti, kad naujoji licencijavimo sutartis apima beveik visus abiejų kompanijų turimus patentus, išskyrus x86 licenciją ir keletą kitų išskirtinių produktų. Atrodo, kad nVidia CPU strategija, ypatingai susijusi su planšetais, lieka kartu su ARM architektūra.

Kaip dalis susitarimo, Intel pasižadėjo nVidia sumokėti milžinišką 1.5 milijardo JAV dolerių sumą per penkerius artimiausius metus. Ši suma yra net dviejų ketvirčių nVidia pajamų dydžio, tad tai kompanijai bus papildomas įnašas atgaivinti lustų padalinį ir sustiprinti savo pozicijas vaizdo posistemių rinkoje.

Nepaisant to, nVidia nėra naudingi kai kurie Intel sprendimai. Mes vakar rašėme apie tai, kad Intel ir AMD su savo naujaisiais APU centriniai procesoriais biudžetinėje ir pusiau-vidutinėje klasėje nori panaikinti diskretinių vaizdo posistemių būtinybę, ypač nešiojamuosiuose kompiuteriuose. nVidia, kas be ko, pažymi mažą integruotų posistemių spartą ir savo gaminių greitį bei ypatybes.

4 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    Tai kad patys NV pazymejo,kad jie nesiruosia gryzt i chipsetu bizni,nenaudinga jiems tai visiskai ir nera prasmes.ARM ir Tegra,va kur bus pinigas daromas.Tuo labiau kad Tegra 2 greitu laiku naudos labai daug irenginiu,ir jie bus (yra) vieni geriausiu savo klaseje.
    Kas del x86 – NV galetu gauti ta licenzija jei noretu,bet jie matosi koncentruosis i perspektyvia ARM.Va dabar,kai NV gali pasinaudot Intel \"paslaugomis\" bus dar idomiau paziuret i NV Denver
    Kaip bebutu,sitas susitarimas yra didelis minusas amd,nes ko gero didesne dalis susitarimo taip ir liks neviesinta,bet neabejoju jog ten yra punktelis skirtas amd 😀

  2. simsim parašė:

    o tai intem gma cia skaitosi diskretiniai posistemiai ar ne? nes manau ir dabar intel dominuoja biudzetiniuose laptopuose su savo vaizdo sprendimais.

  3. SB parašė:

    Diskretiniai yra, kaip cia pasakius, isoriniai, arba kitaip neitegruoti. Kaip sakykime naujiena apie mobilias GeForce 500 serijos kortas, ten jos visos diskretines.

  4. nanoWorld parašė:

    Ko AMD\’ui tikrai \"truko\", tai Intelio procesoriu su Fermi based integruotu posistemiu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.