Intel ir toliau gerina savo finansinius rekordus

Po to, kai didžiausias pasaulyje lustų gamintojas Intel antrajame ketvirtyje užfiksavo rekordines pajamas visus analitikus perspėjo, kad trečiojo ketvirčio rezultatai nebus tokie geri, kaip tikėtasi dėl sumažėjusios paklausos, tačiau viskas nėra taip jau blogai.

Lustų gigantas su džiaugsmu pranešė, kad trečiojo ketvirčio pajamos viršijo 11 milijardų JAV dolerių ribą ir tai buvo pirmas kartas per istoriją, kai tai pavyko padaryti. Intel vadovaujantysis pareigūnas Paulas Otellinis gana nedroviai spaudai pareiškė, kad Intel trečiojo ketvirčio rezultatas užbrėžė naują rekordą dėl ypač didelės paklausos iš verslo partnerių ir didėjančio augimo beaugančiose rinkose.

Intel taip pat pabrėžė, kad jos pajamos ypač padidėjo mobilių ir serverių procesorių rinkose, kur centriniai procesoriai buvo parduodami labai gerai. Tiesa, ne viskas sekėsi idealiai. Pajamos, kurios yra gaunamos iš Intel Atom procesorių, vis mažėja, o lyginant jas su antruoju ketvirčiu, sumažėjo 4 procentais. Ar tai reiškia, kad internetiniai nešiojamieji prarandą rinką? Galima daiktas, kai vartotojai vis labiau dairosi į planšetinių kompiuterių pusę, o 2011 Intel Atom pozicijos, kaip ir internetinių nešiojamųjų, gali dar labiau susilpnėti.

5 Komentarai

  1. crooked parašė:

    nesuvokiami pinigai per ketvirti :O gaila AMD, gaila konkurencijos…

  2. SB parašė:

    crooked>AMD bent jau nusipirkusi ATI kovoja grafinių plokščių rinkoje, o CPU vargu ar taip bus. Intel tiesiog turi per daug pinigų.

  3. crooked parašė:

    SB> butent, turbut jai ne ATI padalinys, AMD jau butu senai bankrutavusi… ir dabar visi Q6600 tebelaikytu geriausiu quad core

  4. nanoWorld parašė:

    Nemanau, kad AMD butu bankrutavus, nes butent ATI pirkimas nuvare AMD i duobe. ATI pirkimas greiciausiai buvo orientuotas i ilgalaike strategija, nes jau tada buvo izvelgta heterogeniniu sistemu ateitis, o GPU architekturinio padalinio turejimas cia yra privalumas, na , bent jau turetu buti (kolkas nesimato hibridiniu lustu aka APU is AMD). Zinoma, kad sis padalinys dabar \"ant bangos\" apskritai kompanijai i nauda, bet visvien manau, kad isigijant ja planas buvo panaudoti GPU architekturine patirti kuriant \"hibridinius\" CPU, nekalbant apie tai, kad vienas sekmingas padalinys neistemps visos kompanijos, jei kiti padaliniai/ys yra pastoviai stipriai nuostolingi.

    Be to, prisiminkim, kad net buvo momentas, kai AMD fail\’ino su Radeonais (nesekminga 3000 serija) ir taip pat su CPU (pirmaisiais Phenom) tuo paciu metu, neminint tai, kad apskritai iki A64 momento, AMD visada buvo labiau atsilikus nuo intel (nebent su AXP isimtim, bet irgi – glaima gincytis) – taip kad buvo ir blogiau nei dabar pas ta AMD 🙂

  5. Metanabol parašė:

    Be to, prisiminkim, kad net buvo momentas, kai AMD fail\’ino <…>su CPU (pirmaisiais Phenom)… Čia buvo ne failas, o totalus FAILAS… Ir dar prisimenu, kai rinkausi tuomet pc man akis draskė vadybininkas A.Maslinskas Kad tipo 4x core yra afigenai ir t.t.t.t. O kad phenomai 4x branduoliu net neprilygsta e8400 tvirtam patikikam ir gerai besispartinančiam tai čia px.. Gerai, kad likau prie e8400, dabar nors nereikia gailėtis ir pažaist galiu ir padirbti :)…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.