Intel ir toliau uždirba milijardus JAV dolerių

Daugiausiai lustų pasaulyje pagaminanti kompanija Intel praėjusią savaitę pranešė apie savo finansinius rezultatus, susijusius su ketvirtuoju praėjusių metų ketvirčiu ir visais praėjusiais metais. Rezultatai, kas be ko, stebina.

Net nežvelgiant į ekonominės krizės įtaką 2010 metams, pasak Intel generalinio direktoriaus Polo Otelinio, praėję metai buvo patys geriausi per visą kompanijos istoriją. Vien per praėjusį ketvirtį Intel sugebėjo parduoti produkcijos už 11,5 milijardo JAV dolerių, o kompanijos pelnas siekė neįtikėtinus 3,4 milijardus JAV dolerių.

Per visus praėjusius metus kompanija pardavė produkcijos už 43,6 milijardus JAV dolerių, o iš viso šito uždirbo apie 11,7 milijardus JAV dolerių. Visgi, tai Intel netenkina. Korporacija tikisi, kad dėka antrosios kartos Intel Core centrinių procesorių ir Intel Atom procesorių plėtros kompanijos pajamos tik didės, kaip ir pelnas. Ar AMD turi ką nors priešpastatyti prieš šį augimą?

4 Komentarai

  1. SB parašė:

    Didelės viltys į Bulldozerius. Vis tiek jau nei atsilikimas su Phenom II blogiau nebus, nes sparciausi Sandy Bridge karteles spartos nepakele.

  2. alonzo2 parašė:

    Net jeigu buldozeris yra 50% nasesnis uz i7-950, tai reiskia kad jis yra 3,0ghz x6 nehalem pajegumo, tai net nepaveja i7-970 ir i7-980x… O jam reiks konkuruoti su LGA2011 platforma, kuri bus be abejo daug spartesne uz nehalemus…. Liudna nes kaip suprantu buldozeris ne vieniem metam ateina…

  3. zirnis parašė:

    su kuo konkuruos priklausys i kuria kainu grupe pateks. i7 970, 980x kainos kosmines, priedo dar motinines kainuoja neitiketinai daug, tikriausia taip ir liks, kad intel tures sparciausius ir neproporcingai daug kainuojancius cpu, o AMD taikys konkuruoti su dabartiniais SB. Tik nesinori tiketis, kad ples tiek daug uz motinines, kaip intel

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.