Intel Ivy Bridge veiks P67/H67 pagrindinėse plokštėse

Nors pastaruoju metu kompanija Intel ne itin pradžiugino savo pirkėjus, pranešdama apie savo 6-os serijos pagrindinėse plokštėse aptiktas SATA sąsajos problemas, tačiau, panašu, jog Intel turi ir kuo nudžiuginti.

Nors to oficialiai Intel nepatvirtino, tačiau IT portalas Fudzilla praneša, jog naujos kartos 22nm Intel centriniai procesoriai, žinomi Ivy Bridge kodiniu pavadinimu, bus pilnai suderinami su dabartinėmis H67 bei P67 pagrindinėmis plokštėmis. Fudzilla teigimu, balandžio mėnesį išleidžiamos ir SATA problemų nebeturinčios H67/P67 pagrindinės plokštės, atnaujinus BIOS, turėtų palaikyti naujuosius Ivy Bridge procesorius. Dėja, pigesnės Intel Q65, Q67 bei B65 pagrindinės su Ivy Bridge neturėtų būti suderinamos.

Manoma, jog Ivy Bridge turės naują dvikanalį DDR3 1600 atminties kontrolerį bei naujos kartos integruotą Intel grafinį posistemį. 35W, 45W, 65W ir 95W TDP reitingą turintys naujos kartos centriniai procesoriai laukiami pirmajį 2012-ųjų metų ketvirtį.

18 Komentarai

  1. xFiniti64 parašė:

    Būtu įdomu sužinoti ar bus PCI-Express 3.0 , ar taspac kaip ant SB – PCI-Express 2.0 .

  2. Atavar parašė:

    cia gi intelis, ne koks nors varguoliu amd. Aisku, kad bus 3.0, o meslitos direktoriui ir 4.0 SE is silikono padarys 🙂

    Seip keista: idomu kas turejo atsitikti, kad intelis pakeite savo strategija \"nori naujo proco- pirk nauja mamke\". Gal nori apsidraust marketinginiu poziuriu, nes SB-IB perejimas ivyks jau pasirodzius buldozeriams. Taigi arba jie zino kazka daugiau nei mes apie bulldozeriu sparta, arba tai tiesiog atsargus ir apgalvotas ejimas apsidraudimui?

  3. xFiniti64 parašė:

    Atavar

    O kam cia keist soketa? Jei tas IB yra atnaujintas SB , o ne visiskai kita arhitektura nuo pagrindu ?
    Va varguoliu amd tai kaip pac zinai neikeicia nes ten nuo 2003m taspac, o va bulldozeriui gi naujas am3+ , tai kaip cia daba taip gaunas? Ko ne am3 ? Kodel?

  4. Deft parašė:

    Tai jei tapati arhitektura tai ko nepalaiko q67 q65? 😀 pavarge lustai nebetemps? 😀 tavo poziuriu atrodytu kad kuo daugiau keisi socketa tuo geriau 😀 nes amd varguoliai net socketo nesugeba pakeist 😀

  5. xFiniti64 parašė:

    Deft
    Isprincipo taip pavarge.
    Bet kad jau toks mandras varguolis , tai pasakyk ko amd keicia soketa ant bulldozerio ?
    Ir kodel ant tavo Asus M3A32-MVP Deluxe , neveiks bulldozeris ?

  6. Deft parašė:

    Matai, juokingiausia tai jog, amd visada keite socket, tik visada budavo savotiskas senesniu produktu palaikymas, o ne kaip tu sakai ten nuo 2003 tas pats. buvo AM2 paskui AM2+ dabar AM3 ir mano dabartine mamke buvo pirkta berods pries 4 metus ir yra am2+ dekui tokios strategijos jame spejau pakeisti 3cpu, ir nereikejo keisti mamkes. Na butu naivu tiketis jog tai vyks amzinai, nes visi nori uzdirbti, bet kai eina tokie 1366 paskui 1156 visi i7 zmogus net nezino ar tiks jo mamkej ir dar svarbiausia ta sparta ju nesiskiria va cia tai juokinga ir keista. taigi 1366 ir 1156 arhitektura irgi tokia pat tai kodel nepalaiko vienas kito? wtf? gi pats dabar sakai kam keist socketa jei IB yra SB ipedinis, tai vat ir nekeicia matyt kai mato kad bus konkurencijos is amd kaip minejo atavar, o anksciau to nebuvo tai paduhino savo klientus 🙂

  7. xFiniti64 parašė:

    Deft
    Aiktu , nu vejus rasineji , lga 1366 yra performance , o lga 1156 mid endas , ant lga 1366 orentuotasi i vaisai kitus dalykus i quad gpu , i triju kanalu atminti …. Oi bro , o lga 1156 i namu pc , kur 2 vaizduskes , du kanalai ram.
    Tas cpu ant lga 1366 yra didesnis uz 1156 … Karocia , esme tame , kad am 2 ar ten am3 jie nesikeicia , nesikeicia isplanavimas beveik , o kaim ji keist jei ten taspac 2003 metu cpu tik daugiau mhz ir cores. Va intelis tai uzmaitinima keicia , gpu prideda i cpu , ten isvis isjungineja nereikalingus cores , pciex kontrolerius integruoja i cpu , amd tai cpu + nb + sb , o va sb ant lag 1155 tai gpu, cpu , ggpu , dar bala zino kas + apkarpytas nb kuris susijungia kitokiom technologijom. O va amd su bulldozeriu irgi atsinaujino , irgi imete cores isjunginejimus dar kita sh , ir iskart kiecias soketas , nes keicias cpu arhitektura. http://www.overclock.net/hardware-news/801519-expreview-sandy-bridge-lga-1155-2011-a.html

  8. Deft parašė:

    Ne nu tai aisku sugalvot ir pasakyt galima bet ka tas yra performance bus sitas socketas prasom pirkt ponai, nori ne triple channel ir ne performance imkit 1156. O praktika kokia pasiziuri elementariausia palyginima cpu ant 1366 tavo to performance ir 1156 tavo ta medium enda:
    http://www.anandtech.com/bench/Product/157?vs=192

    Faktai tokie kad tas med endas duoda dar malku turedamas mazesnius daznius ir maziau keso. va tau ir performance su savo triple kanalais 😀

    Na o del amd socketo keitimo tai del tos arhitekturos dar stipriai abejociau ar butina keisti socketa, kad jis nepalaikytu buldozerio, cia galbut jau atejo riba kai kadanors gi reiktu pakeisti mamkes ir uzdirbti papildomu litu, bet ka padarysi, bent jau ne kas kiekvieno naujesnio cpu isleidima reikejo keist mamke, kaip pas intel. Ir tas socketas is esmes nesiskiria:
    http://www.freeimagehosting.net/uploads/32f02b7d8c.jpg

  9. Atavar parašė:

    Cia is serijos \"jus visi ligoniai, as vienas grazus protingas su baltu chalatu ilgomis rankovemis stoviu\". Deft siulau tau praignoruoti, nes bus 50psl slamsto po straipsniu.

  10. SB parašė:

    As va varguolis, sedziu su AMD Phenom II X4 CPU, turiu du SSD diskus, 8GB RAM, HD 6970. Noreciau isgirst, ka zmones su Intel procais susideja sedi, manau kosmosai bus. O va xFiniti64 nusisneka isvis, tegul eina testus pasivartyt, ar dar ka. Gal supras, kodel tas ar anas daroma.

  11. zirnis parašė:

    intel tokie turtingi, kad i motinines net sata 3.0 kontroleriu pagailejo 😀

  12. BC00 parašė:

    Ir dabartines AM3 plokstes palaikytu Bulldozer (AM3+), jei ne pakites energijos tiekimas VRM sistemomis, del ko reikejo siek tiek perdaryt dabartines AM3 ir sukurt AM3+. Kitokiu atveju, Bulldozer butu suderinami su AM3.

  13. dizaika77 parašė:

    O visa tai, kaip siai dienai lenktynes tiek prasisuko i prieki, kad kokius 5 metukus nuo nusu stalu dar neverta ka ir judint 🙂 phenom x2 945 ar intel quad q8600 yra musu namas kosmosas, jokia win ar jox geimas siai dienai neaplenks, o Intelis turi dekoti AMd, kad jie neleidzia uzmigti ant ju paciu evoliucijos lauru 🙂

  14. Atavar parašė:

    Na turint omeny, kad i AM3+ galima bus kisti ir dabartinius AM3, vadinasi skirtumai tikrai nera dideli. Seip pakankamai keista… CPU revoliucinis, o socketas evoliucinis, is esmes tas pats am3 su keletu priedu, apie ka ir sako pavadinimas.

  15. Asusg1s parašė:

    Pritariu AMD strategijai, kad pirkėjas yra neatribojamas nuo galimo potencialo augimo ir paliekama galimybė tobulėti. Manau tokia politika AMD pritrauks vis daugiau vartotojų. Šiuo metu manau visi laukia \"Traktorių\" ir jei pateiks puikius rezultatus bus džiugu. Bet manau šiuo metu eiliniam namų vartotojui ir E8400 ar Phenom x 2 yra visus poreikius tenkinantys CPU nereikia tapti besaikiais vartotojais.

  16. jonas parašė:

    Taip pat yra snekama, kad gali buti isleisti ir 6 branduoliu Ivy Bridge LGA1155 platformai. Na, o \"native\" 1600MHz RAM palaikymas suteikia vilties. 🙂

  17. pushaz parašė:

    ateini,paskaitai lietuvos IT \"veida\" cia ir tiesiog negali nustot stebetis amd klapciuku noru prilyginti save Inteliui LOL 😀
    va ka jie daro gero,tai tik padeda Intelio kainas numusti
    kaip sakoma,amd – poor man\’s Intel 😀 ir labai teisingai sako

    Jonas – ne tik 6 branduoliu Ivy bus,bus ir 8 😉
    Speju,amd situos pasivys uz kokiu 2metu.Geriausiu atveju 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.