Intel mažins savo procesorių kainas jau sausį

Artėjant oficialiam Clarkdale procesorių startui sausio 7-ąją, Intel nusprendė kiek nežymiai pakoreguoti poros Core-i3 šeimos modelių kainas.

Nedidelis kainų žeminimas palietė Core i3-530 bei 540 modelius. Pirmojo procesoriaus kaina nuo 123$ nukrito iki 113$, o kiek spartesnio Core i3 540 modelio – nuo 143$ iki 133$. Likusių Clarkdale centrinių procesorių kainos išliko nepakitusios.

Po naujųjų Clarkdale procesorių starto sausio 17-ąją Intel žada pristatyti keletą naujų LGA-775 lizdui skirtų centrinių procesorių. Intel Core 2 Quad Q9500 dirbs 2.83 GHz dažniu, turės 6 MB spartinančiosios atminties bei 1333 MHz FSB magistralę. Intel planuoja šį CPU įkainuoti 183$. Iš Q9505 modelio gamintojas planuoja pašalinti tik virtualizacijos technologiją, o visos kitos specifikacijos išlieka identiškos Q9500.

Dvibranduolių procesorių segmente kompanija pristatys naują Core 2 Duo E6600, kuris dirbs 3.06 GHz dažniu, turės 2 MB atminties bei 1066 MHz dažnio FSB magistralę. Jo kaina turėtų siekti 84$. Taip pat liko neužmirštas ir low-end segmentas, kurį papildys 2.6 GHz dažniu dirbsiantis Celeron E3400.

Kainų mažinimo politika palies C2D E6500, C2D E5400 bei Celeron E3300 modelius. Šių procesorių kainos atitinkai kris 10-čia JAV dolerių: nuo 84$ iki 74$, nuo 74$ iki 64$ ir nuo 53$ iki 43$.

15 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    Ziaurus tie Intel,neduoda amd net atsikvept..numete ta 1.25mlrd,mazdaug bukit laimingi,bet ar kas paskaiciavo kiek amd prarado per ta laika?Va dabar Intelis ir atsiims ta ir dar su kaupu

  2. Deft parašė:

    Na nzn, kas čia jau labai pultu pirkti 2 branduolius, kai už panašią kainą gali imti 4, nebent jų OC nesveikas.

  3. BigMan parašė:

    paskaiciuokit kiek imoniu perka pc su 2 branduoliais(ofisinius) tai va cia tau deft ir atsakymas..

  4. Deft parašė:

    ofisuose taupoma, taigi amd irgi girdejau turi 2 branduolius, ir netgi pigiau stumdo.

  5. BigMan parašė:

    vistiek amd shit 😀

  6. Deft parašė:

    +1 nors neslepi fanbojiskumo 😉

  7. diskou80boy parašė:

    kiek maceu ir siaip kiek girdejau ,nzn kaip lietuvoje , bet uzsienyje tai ofisuose visur tik intel cpu sedi. o universitetuose visi kompiuteriai nu 80% mac pro , o juose nei vieno nemaceu kad amd sedetu visur core 2 duo

  8. Deft parašė:

    Nu logiška, būtų intelis tiek nesistengęs negražiais keliais visko kišti su nuolaidom tam tikrom tai nebūtų tokia situacija, o po tokių intel į subinę grudimo jau į kraują jis įauga ir tokie kaip bigman, tampa priklausomi nuo to jam px kas kaip kur kodėl, vistiek amd shit, nebutu taip nutikę šiandien pirktume i7 975 už 800lt

  9. BigMan parašė:

    Deft> atsikvosek vafliau tu biski. Kiekvienas turi savo nuomone, ir tu negali manes kaltint ir pans. Pasakiau, kad amd shit, o tu ant manes stumi.. Pz koks tu ** negaliu **** tokie..

  10. Maariux parašė:

    Nesiputokit… jums tai grozio neprideda…
    Deft is dalies teisus del intel. Savo nesvariais darbais suzlugde normalia konkurencija. Bauda turejo buti ne 0.0001% metines apyvartos, o paskaiciuota kiek naturoj prarasta AMD pelno ir rinkos dlaies del visu intel aferu. Ir bauda butu tikrai ne niekingi 1.25 mlrd. Konkurencija cpu sektoriuje dabar tik low-mid-end lygmenyje.

  11. Deft parašė:

    BigMan, už teisybę visada pykstama, bet jausk ribas, jei nesugebi be keiskmažodžių tai ar nelaikas pailsėt, nes man atrodo busi išsiūstas ne savo noru paskui 🙂

  12. BigMan parašė:

    kokia cia teisybe.. jei man nepatinka amd tai as ta ir pasakau, o tu iskart pradedi varyt, ant tu kurie ne uz amd.. nenuostabu, kad pas tave uzsukus i profily tavo cpu amd..

  13. Deft parašė:

    Matai toks ir skirtumas tarp mūsų, aš neblevyzgoju intel shit, intel hujit nes taip nėra, diskutuojam kaip normalūs suaugę žmonės įvertinam situaciją ir kiekvienas pagal savo poreikius ir galimybes išsirenka produktą. Tiesiog aš laikau tokią poziciją, jog intel perstipriai įsitvirtinę rinkoje, daugeliui žinoma kokiais keliais, ir to tikrai netoleruosiu, vien dėl to jų nepalaikau, o amd renkuos ne dėl to jog jie \"OMG i love them\", o tiesiog jie ir pigiau pasiūlo tapatį, ir maloniau palaikyt tuos kurie nemala šūdo ir žaidžia sažiningai. Bet ir tai nereiškia jog jei AMD siūlytų prastesnį variantą už panašią kainą ir aš juos butinai imčiau, ne aš atsižvelgiu ir į savo poreikius, o ne stačia galva puolu kažką rinktis be argumentų ir pan. kaip pvz jei artejantys intel cpu i5 6xx serija tikrai ocinsis ant oro 4,7ghz čia negali atsisakyt tokio varianto nes amd nieko negali pasiūlyt šiuo atžvilgiu.

  14. BigMan parašė:

    ok peace.. sventes nesipykstam..

  15. nemesis parašė:

    Kitąsyk pamąstyk ką šneki, nereikės nei pyktis nei vėl taikytis. Ateina, į dūšią prišika nekaikam, argumentų poste neigiamas skaičius ir dar tikisi likti suprastas…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.