Intel nurašo ION platformą ir išmaniuosius nešiojamuosius

Interviu metu su LaptopMag leidiniu Intel internetinių nešiojamųjų marketingo direktorius Anilas Nanduris sakė, jog nVidia ION platforma grįsti internetiniai nešiojamieji yra tiesiog per brangūs ir visiškai nereikalingi šiam segmentui.

Nanduris mano, kad spartūs grafiniai lustai yra dūris kainos prasme internetiniams nešiojamiesiems, o jei norima matyti HD vaizdą, tereikia įtaisyti kad ir Broadcom dekoderį, kuris kainuos žymiai pigiau, nei ION platforma.

„Kaip žinia, internetiniai nešiojamieji nėra skirti žaidimams. Su esama technika jūs galite pažaisti paprastus internetinius žaidimus. Mes manome, kad ION platforma prideda nereikalingą papildomą kainą ir kiti niuansai ją daro mažiau pageidaujamą.“, – sakė A. Nanduris. Tenka sutikti, tačiau ir pripažinti, kad ION platforma yra pats tas pigiems staliniams kompiuteriams, kur ji pamažu užima vis didesnę rinkos dalį.

A. Nanduris taip pat išreiškė skeptišką nuomonę apie ARM išmaniuosius nešiojamuosius (angl. smartbooks) vien dėl to, kad jie rinkoje taip ir nepasirodė. Nepaisant to, kad gamintojai pademonstravo keletą dizaino pavydžių, niekas to realiai nerealizavo. Optimizmo neprideda ir tas faktas, kad ARM produktai nelabai noriai bendrauja su Microsoft Windows operacinėmis sistemomis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.