„Intel“ palieka staliniams kompiuteriams skirtų pagrindinių plokščių rinką

Antradienį gigantas „Intel" paskelbė beišeinantis iš pagrindinių plokščių gamybos rinkos. Pasitraukimas bus vykdomas palaipsniui: naujų produktų kūrimas bus nutrauktas dar šiais metais, o visiškas pasitraukimas bus įgyvendintas per artimiausius tris metus.

Tokį pasitraukimą iš stalinių pagrindinių plokščių rinkos pakomentavęs Danielis Snyder pripažino, kad šis žingsnis leis įmonei labiau susikoncentruoti į kitas besiplečiančias PC ekosistemas, kaip NUC (angl. Next Unit of Computing) arba su ultrabook'ais tampriai susijusias platformas.

Ir nors „Intel" negalėjo pasiūlyti kažko daugiau nei pagrindinių plokščių pionieriai „Asus", „Gigabyte", „ASRock" bei MSI, kompanijai neretai pavykdavo pristatyti išskirtinius gaminius, kaip kad du CPU lizdus turinti „Skulltrail" platformos pagrindinė prieš pora metų. Dvidešimt metų patirtį sukaupusi „Intel" ketina nukreipti savo išmonę į potencialą turinčias ar dar tik beužgimstančias mobilias platformas.

Pranešama, kad staliniams kompiuteriams skirtų „Intel" pagrindinių plokščių paskutiniais „originaliais" atstovais taps „Haswell" architektūrai skirtos lustų šeimos. Tiesa, garantiniai įsipareigojimai bus vykdomi, taip kaip ir pridera – per visą priklausančią serviso trukmę nuo gaminio įsigyjimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.