„Intel“ pardavė rekordinį kiekį atrakintą daugiklį turinčių procesorių

Niekam ne paslaptis, kad kompiuterių komponentų pardavimai nuolat mažėja, nuo to kenčia net tokie gigantai kaip „Intel“, kurių pajamos iš parduodamų procesorių krito 8 % per paskutinį 2015 metų ketvirtį.

Nors viskas gan pilka, bet entuziastams skirtų procesoriai pardavimai didėjo. Didelio pasisekimo sulaukė aukštą spartą demonstruojantys i7 procesoriai, o atrakintą daugiklį turintys i5-6600K ir i7 6700K buvo perkami neįtikėtinai gerai. Dėl didelės paklausos šių modelių kainos išaugo apie 17 % lyginant su 2014 metų atitinkamais modeliais.

„Intel“ taip pat atskleidė, kad nuo lapkričio mėnesio daugiau nei pusę jų parduodamų procesorių buvo pagaminti naudojant 14 nm litografiją. Per visus 2015 metus aukštos spartos i7 bei atrakintą daugiklį turintys modeliai buvo perkami rekordiškais kiekiais, nors bendras parduodamų procesorių skaičius mažėjo 8 %.

Sekančio procesorių atnaujinimo sulaksime metų gale su „Kaby Lake“ gaminiais. Šie procesoriai bus kiek atnaujintos „Skylake“ architektūros. Kartu su jais debiutuos ir nauji 200-osios serijos mikroschemų rinkiniai turėsiantys įgimtą USB 3.1 palaikymą. Dar toliau horizonte „Cannonlake“ architektūra naudosianti 10 nm litografiją, jos sulauksime 2017 metais. 

2 Komentarai

  1. Kabeji parašė:

    Tikrai, ir dėl ko krenta, pirmiausiai eurą sutvarkykite.
    Kad 1000 LTL vertės 2014 metais(-ų) procesorius pradedant nuo 2015 ir 2016 metų nekainuotų 500 €, toks pats silpnas kaip ir visi, tikėjimas stebuklais senai jau prarado vertę.
    Kuo doleris labiau stiprės, tuo pardavimai labiau kris ir kris, ir savižudybių tik daugės, nes visi matys kad mokėti šiandien daugiau už seną ir atgyvenusį produktą, kurį buvo galima jau turėti prieš porą metų ir dar už mažiau, dabar yra nebegalima.
    Kas yra nevertas savo pajamų, tas jų ir neprivalo gauti.

  2. bronius parašė:

    jo, pavarei nuo dusios…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.