Intel planuoja 11nm tech-procesą pasiekti po penkerių metų

Jei viskas vyks pagal planą, Intel žada nuo visai neseniai pradėto naudoti 32nm technologinio proceso peršokti į 22nm technologinį procesą jau 2011 metų pabaigoje. Kompanija į vis naują technologinį procesą žada pereiti kas dveji metai.

Toliau oficialiai atskleistuose Intel planuose minimas 2013 metų ketvirtasis ketvirtis, kada kompanija norėtų pristatyti pirmuosius 15nm technologiniu procesu grįstus procesorius. Dar po dviejų metų, tai yra ketvirtajame 2015 metų ketvirtyje, ir 11nm technologiniu procesu grįstus procesorius.

Didžiausias pasaulyje lustų gamintojas vėliau žada dar mažesnį technologinį procesą, tačiau neaišku kokį. Spėjama, kad tai gali būti 7nm. Bet kokiu atveju, tai tik spėjamos datos. Viskas vyks pagal planą tik tuo atveju, jei Intel nesusidurs su jokiomis perėjimo problemomis, kurių tikrai gali pasitaikyti.

Globalfoundries grupė, kuriai priklauso ir antras pagal dydį lustų gamintojas AMD, veikiausiai atsilieka apie du ketvirčius nuo Intel perėjimo grafiko. Bent jau tokia tendecija pastebima oficialiai grupės paskelbtuose planuose pristatyti pirmus 32nm ir 22nm technologiniu procesu grįstus produktus. Visgi, tolimieji rytai dažnai tampa nenuspėjamu veiksniu, tad mes nenustebtume, jei Globalfoundries sugebėtų perėjimą kiek pagreitinti.

10 Komentarai

  1. Edgax parašė:

    Mažins mažins po bišk tą nm ribą, kol galų gale nebus kaip besumažinti. 🙂

  2. suck4it parašė:

    O tai cia blogai? ;D
    O seip tai manau kvaila taip prognozuot.. Nebent cia ju toks marketingas, bet bent jau manes jis visiskai neveikia..^^

  3. Edgax parašė:

    Niekas ir nesako kad blogai. Tik įdomu kokia bus ta nm riba kai jau nebebus kaip besumažinti?

  4. Fostil parašė:

    Greiciau ta riba prieitu, pradetu investuoti daugiau i naujas technologijas- kvantinius pc. 😀

  5. -NRJ- parašė:

    man sitas ganetinai spartus nm mazinimas kazkaip atrodo kad bus panasus i buvusi mhz kelima ir prognozavima kad procesoriu greiciai sieks aukstumas vis toliau ir toliau. kazkaip galima sakyti sustojo mhz lentktynes ir nutilo kalbos apie 10ghz ir panasiai. tai jauciu su nm mazinimu sulauksim vel stilio. ir vel kokiu nauju lenktyniu tik idomu i kuria puse.

  6. Creative64x2 parašė:

    GHz lenktynes jau seniai pakeitė branduolių ir archtektūros lenktynės, o nm mažinimas tai tiesiog natūrali tranzistorių evoliucija

  7. nanoWorld parašė:

    \"Greiciau ta riba prieitu, pradetu investuoti daugiau i naujas technologijas- kvantinius pc\"

    Jei rimciau, tai eis prie anglies, o ne prie kvantiniu. Kvantiniu kompiuteriu vystymas turi nemazai problemu, o tas kontekstas, kad pazangus kvantinis kompiuteris siuo metu gali nulauzt bet koki elektroninej erdvej naudojama elektroniniu kompiuteriu srifta, tikriausiai vaidina nepaskutinio faktoriaus vaidmeni, taigi jeigu ir priimtume teorine galimybe, kad siuo metu butu galima pradeti masine kvantiniu kompiuteriu gamyba, pries tai reiktu keisti realiai visa esama elektroniniu kompiuteriu infrastruktura vien del saugumo.

  8. Fostil parašė:

    nanoWorld – arba kitaip pasakius nauja technologiju era ateitu su kvantiniais pc 🙂

  9. nugat parašė:

    Kvantiniai pc,kvantiniai mobiliakai,kvantiniai mp3 grotuvai…
    Bet tai,kažkada bus kasdienybė.
    Prie visko greitai priprantama.

  10. Edgax parašė:

    Kai viskas tiek sparčiai keičiasi net negali žinoti ko sulauksime po 20-50 metų 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.