Intel planuose – 50 branduolių procesorius

Korporacija Intel oficialiai pareiškė, jog artimiausioje ateityje ketina kurti centrinius procesorius, kurie turės 50 ar netgi daugiau fizinių branduolių. Kompanija apie tokius savo siekius pranešė Vokietijoje vykusioje ISC parodoje apie superkompiuterius.

Kaip teigė Intel, būsimi procesoriai jau dabar yra praminti Knights Corner kodiniu vardu, jie turės 50 ar daugiau fizinių branduolių bei bus gaminami 22 nanometrų technologiniu procesu. Šie centriniai procesoriai taip pat bus pirmieji, kurie naudos jau kurį laiką plėtojamą Intel MIC architektūrą procesoriams, kurie pasižymės daugybe branduolių.

Akivaizdu, kad Intel Knight Corner nebus skirtas įprastiems darbams, veikiau mokslo laboratorijoms ir kitoms panašioms institucijoms. Šis lustas turėtų tapti kulminacija superkompiuterių rinkoje, nes naujoji MIC architektūra yra pagrįsta daugybe Intel technologinių, įskaitant ir Larrabee projekte sukauptą patirtį. Bet kokiu atveju, Intel Knights Corner nekonkuruos su serverių procesoriais Xeon, kurie taipogi naudojami superkompiuteriuose.

3 Komentarai

  1. ZooM parašė:

    isivaizduokit 50 branduoliu dekstope 😀 greiciausiai bbus socketas 2011

  2. linas_mif parašė:

    Nu jo kievienam procesui po branduoli:D

  3. Atavar parašė:

    Zoom klysti, jie is vis montuojami ne i socketus bus, o kaip GPU pasodinti ant PCIE plokstes po n-kiekiu vienoje ploksteje. Siuo zingsniu Intel bando sudaryt konkurencija ne serveriniams CPU o i superkompiuteriu rinka ateinancioms GPU

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.