Intel pristatė pirmuosius Cedar Trail procesorius

Lustų gamybos gigantas Intel šiandien išleido pirmuosius du naujos kartos Atom procesorius, dar žinomus kodiniu vardu Cedar Trail. Kad ir kaip būtų keista, pirmieji procesoriai yra pritaikyti ne internetiniams nešiojamiesiems, o staliniams kompiuteriams.

Intel šiandien pristatė du naujus procesorius – tai D2500 ir D2700. Abu šie procesoriai turi po du fizinius branduolius ir yra pagaminti 32nm technologinio proceso pagalba. Jie taipogi pasižymi ir HyperThreading technologija, kuri minėtiems procesoriams leidžia darbuotis su keturiomis procesų gijomis vienu metu.

Štai lėtesnis ir pigesnis Intel Atom D2500 darbuojasi 1.86GHz taktiniu dažniu, o flagmanas D2700 jau 2.13GHz dažniu. Abu naujieji Intel Atom procesoriai taip pat turi po 1MB antrojo lygmens spartinančiosios atminties, na, o jų TDP, pasak gamintojo, neviršija 10W ribos.

Galime priminti, kad kitą mėnesį Intel pristatys dar porą Cedar Trail procesorių, tačiau pastarieji jau bus pritaikyti internetiniams nešiojamiesiems. Tai bus Intel Atom N2600 ir N2800 procesoriai ir kaip šiandien pasirodžiusieji, jie bus pagaminti 32nm technologiniu procesu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.