„Intel“ pristatė trečios kartos „Thunderbolt“

Visus greičio standartus sulaužiusi „Thunderbolt“ jungtis buvo pristatyta dar 2011 metais, tačiau lėtas adaptavimas ir didelė kaina šiam „Intel“ sukurtam standartui neleido išpopuliarėti. Šią savaitę „Intel“ anonsavo jau trečios kartos „Thunderbolt“, kuriam būdinga C tipo USB jungtis ir gebėjimas veikti su visais C tipo USB 3.1 įrenginiais.

„Thunderbolt 3“ apjungia iškart tris standartus: USB 3.1 SuperSpeed, DisplayPort 1.2 ir PCI-Express 3.0. Naujoji sąsaja pasižymi 40 Gb/s pralaidumu ir geba pasiūlyti 100 W prietaisų įkrovimo reikmėms. Už šios technologijos slypintis „Alpine Ridge“ valdiklis ne tik turi pakankamai galios vienu vieninteliu kabeliu patenkinti 5K@60 Hz monitoriaus arba dviejų 4K@60 Hz monitorių poreikius, bet ir aptarnauti duomenų srautui reiklias išorines duomenų talpyklas, kaip RAID 0 režimu veikiantį SSD kaupiklių masyvą.

„Intel“ nepanoro atskleisti „Thunderbolt 3“ adaptacijai reikalingos kainos, tačiau teigia, kad bent 30 kitais metais pristatomų portabilių įrenginių turės „Thunderbolt 3“. Dėl padidinto PCI-Express 3.0 linijų skaičiaus idealiausia platforma taps „Skylake“, tačiau neaiškūs diegimo kaštai gali atbaidyti motininių plokščių kūrėjus nuo naujojo standarto populiarinimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.