Intel pristato pilną Cedar Trail Atom platformą

Pilnas trečiosios kartos Intel Cedar Trail platformos pasirodymas buvo vis atidėliojamas ir atidėliojamas, tačiau pagaliau lustų gamybos gigantas nusprendė pristatyti šią platformą, kurios pagrindas – 32nm technologiniu procesu pagrįsti Atom lustai.

Nepaisant naujų procesorių, kurie dėka 32nm technologinio proceso turi didesnius dažnius, nors vis tiek naudoja apie 20 procentų mažiau energijos, nei senosios kartos, Cedar Trail platforma ir toliau remiasi NM10 Express lustų rinkiniu skirtu pagrindinėms plokštėms.

Naujieji procesoriai turi atminties kontrolerį, kuris palaiko DDR3 800/1066 darbinę atmintį bei kiek atnaujintą Intel GMA grafinį branduolį, tiksliau GMA 3600 ir GMA 3650. Nepaisant naujo grafikos branduolio, šis ir toliau draugauja tik su DirectX 9 API technologija.

Intel šiuo metu siūlys keturis procesorius, du iš jų skirti internetiniams nešiojamiesiems, kiti du – pigiems staliniams kompiuteriams. Intel Atom N2600 ir Intel Atom N2700 skirti nešiojamiesiems darbuojasi atitinkamai 1.60GHz ir 1.86GHz dažniu, o Intel Atom D2500 ir Intel Atom D2700 skirti staliniams kompiuteriams atitinkamai 1.83GHz ir 2.13GHz dažniu.

Visi keturi Cedar Trail Atom platformos procesoriai turi du branduolius ir pasižymi 512 KB antrojo lygmens spartinančiąja atmintimi. Sistemas ir nešiojamuosius su jais CES 2012 parodoje pristatys Asus, Samsung, Lenovo, HP, Acer, Toshiba ir pora kitų kompanijų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.