Intel pristato Sandy Bridge-E procesorius

Daugiausiai lustų pagaminanti kompanija Intel šiandien, kaip ir žadėjo kiek ankščiau, pristato ne ką kitą, tačiau naujuosius ir sparčiausius pasaulyje įprastiems staliniams kompiuteriams skirtus Sandy Bridge-E procesorius, pritaikytus LGA2011 lizdui.

Pažymima, jog Intel Sandy Bridge-E procesoriai yra ne kas kitas, kaip entuziastams skirti lustai. Tai sako ir prie Sandy Bridge architektūros pavadinimo pridedama raidė E, kuri reiškia anglišką „extreme“ santrumpą, arba kitaip ypač aukštos klasės gaminį.

Į rinką Intel šoka su trejais Sandy Bridge-E procesoriais. Sparčiausiasis Intel Core i7-3960X darbuojasi 3.3GHz dažniu (3.9GHz Turbo rėžimu), turi šešis branduolius ir net 15MB trečiojo lygmens spartinančiosios atminties, tačiau kainuoja net 1000 JAV dolerių.

Kiek lėtesnis Intel Core i7-3930K taip pat pasižymi šešiais branduoliais, tačiau jis darbuojasi jau 3.2GHz dažniu (3.8GHz Turbo rėžimu), bet svarbiausia, kad jis teturi 12MB trečiojo lygmens spartinančiosios atminties, o jo kaina labiau prieinama – apie 585 JAV doleriai.

Paskutinis naujojoje, entuziastams skirtoje serijoje – Intel Core i7-3820 procesorius. Šio kaina tesiekia 295 JAV dolerius ir nors jis dirba 3.6GHz dažniu (3.9GHz Turbo rėžimu), bet teturi keturis branduolius, vos 10MB trečiojo lygmens spartinančiosios atminties bei užrakintą daugiklį.

Kaip parodė testų rezultatai, Intel Core i7-3960X pateisino savo vardą – jis iš tiesų vienas iš sparčiausių centrinių procesorių šiuo metu, kuriuos galima įsigyti. Visgi jei jūs norite labiau susipažinti su architektūra ar peržvelgti visus testų rezultatus, spustelėkite ant vienos iš apžvalgų apačioje.

TechReport

AnandTech

Guru3D

Bit-Tech

4 Komentarai

  1. Daimonas parašė:

    Panasi situacija kaip ir su BD, yra nemazai vietu kur 2600k/2700k lenkia 3960X. O ir padarius OC rajus kaip niekad.

  2. daniukas21 parašė:

    brangus kaip reikiant 🙂

  3. crooked parašė:

    tik 1000 zaliu?

  4. linas_mif parašė:

    LGA2011 tai dbr kiekvienais metais po nauja socketa 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.