Intel pristatys 48 branduolių procesorius

Didžiausias pasaulyje lustų gamintojas Intel oficialiai pranešė, kad šio ketvirčio pabaigoje pristatys eksperimentinį centrinį procesorių, kurį sudarys net 48 branduoliai. Šis kol kas bus pateiktas tik įvairioms mokslo institucijoms.

Mokslo institucijų darbuotojai galės jį išbandyti ir įvertinti jo esamas galimybes ir galimą pritaikymą. Intel pripažįsta, kad vargu, ar panašų procesorių pasiūlys komerciniams tikslams, bet neneigė, kad ištirtos technologijos gali būti panaudotos artėjančiuose procesoriuose, kurie turės daug branduolių.

Intel teigė, kad naujasis eksperimentinis centrinis procesorius dirbs labai panašiu dažniu, kurį turi šiuo metu siūlomi Intel Atom procesoriai, tad tikėtinas jo taktinis dažnis bus tarp 1.6GHz-1.83GHz. Kiekvienas iš 48 branduolių turės savo spartinančiąją atmintį, o tai leis visiems branduoliams greičiau apsikeisti duomenimis.

Centrinio procesoriaus elektrinė galia svyruos tarp 25-125W, jis taip pat gebės išjungti nenaudojamus branduolius tam, kad būtų galima sumažinti energijos sąnaudos. Demonstracijos metu buvo įjungtos kelios programos, o jas išjungus, staiga energijos suvartojimas krito nuo 75W iki 25W. Tai reiškia, jog eksperimentinis modelis bus pilnai programuojamas, kad reikalui esant programinė įranga išjungtų nereikalingus branduolius, sumažintų jų dažnį ir panašiai.

10 Komentarai

  1. nugat parašė:

    Su laiku sulauksim ir triženklio branduolių skaičiaus…:)
    Gerai kad lengvūjų mašinų pramonė ir pan taip negreitėja.
    Būtų BMW su 8 ratais,16,ir t.t…

  2. nanoWorld parašė:

    Pradziai uzteks ir 6. Ir tai praeis kokie metai, kol 6 nuo 4 pasijaus racionalesnis skirtumas, pavyzdziui, zaidimuose.

  3. Fostil parašė:

    Da jum neatsibodo visur kisti ZAIDIMUS??? Tik kalba apie cpu, vga taip ir iskarto visur zaidimai.

  4. spfanas parašė:

    o tai ka tu nezinai kad jei ne tie zaidimai tai tu pc beveik ir nereiketu, juk rasymui nafig reikalingi tie 48 branduoliai, nebent tu koks fotografas spausdinantis namo dydzio foto o gal astonomas skaiciuoji atstumus tarp galaktiku 🙂

  5. adijux parašė:

    Eik jau, astronomike. 🙂 Tie, kurie dirba su trimate grafika (3Ds Max, Maya, Cinema 4D), rimtesnius projektus „renderina“ labai ilgai. Tas pats ir su vaizdo įrašų apdorojimu (Adobe After Effects). Jeigu tau nereikia tokios spartos, tai tu ir nerašyk, kad be žaidimų nėra kur kitur panaudoti didelės spartos. 🙂

  6. BigMan parašė:

    pz, patyleciau spfan\’o vietoj.. Eretikas kazkoks..

  7. nanoWorld parašė:

    Manau spfanas turejo omenyje tai, jog zaidimai populiariausia \"sunkiasvore\" uzduotis procesoriui paprastu vartotoju tarpe. Del sios priezasties ir as juos pateikiau kaip pavyzdi, nes si sritis tiesiog aktualesne bendroj butent paprastu user\’iu masej.

    Be to, esme yra ne branduoliu skaiciuje, o pararelinio skaiciavimo algoritmuose. Net tokiuose tradiciskai \"multicore friendly\" srityse kaip adijux isvardintos, remiantis 6 branduoliu Core i7 testais, galime pamatyti, jog siai dienai papildomi 2 branduoliai racionalios naudos dave salygiskai mazai (reikia laukti tobulesnes programines irangos). Be to reiktu prisiminti, kad didejant branduoliu skaiciui ir taikant pararelini skaiciavima, spartos prieaugis mazeja net esant gerai algoritmo optimizacijai, tad branduoliu skaiciaus didinimas yra teisiog laikinas sprendimas, pereinant prie naujos IC medziagos, isimtis galbut butu serveriniai multitaskingai, kur svarbiau ne vienos uzduoties lygiagretinimas o daugelio uzduociu vykdymas vienu metu.

    Niekas cia neteigia, kad tik zaidimai yra visa ko esme.

  8. daniukas21 parašė:

    gerai tu cia parasei 🙂

  9. neworld parašė:

    Tai niekas apie paprastus userius ir nekalba.

  10. dzapie parašė:

    spfanas, skaiciuoti atstumus tarp galaktiku galingo kompo nereikia, zinau nes tai darau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.