Intel pristatys kiek pigesnius SSD kaupiklius?

Raidė M panaudota Intel SSD kaupiklių serijoje X25-M reiškia vidutinės klasės gaminį (angl. mainstream), tačiau ši serija prieinamomis kainomis tikrai nepasižymi – 80GB SSD kaupiklis kainuoja apie 300 JAV dolerių.

Visgi, portalas Fudzilla rašo, kad Intel ruošia pigesnę 80GB SSD kaupiklio versiją, kuri bus X25-V serijos dalis. Pastaroji kaupiklių serija yra numatyta kitiems metams, o mūsų minėtas jos atstovas turėtų būti pagrįstas nauju technologiniu procesu, kas sumažins kainą. Artėjantys X25-M serijos atstovai pasiūlys talpą net iki 600GB, bet akivaizdu, kad jie bus greitesni už V klasės atstovus ir kainuos milžiniškus pinigus.

Nepaisant to, kad Fudzilla pažymi X25-V seriją kaip „neseniai pristatytą“, apie tai neteko girdėti, o Intel savo SSD kaupiklių skiltyje apie tai taip pat nieko neužsimena. Tiesa, peržvelgus keletą interneto pardavėjų galima aptikti Intel 40GB X25-V kaupiklį. Kaip pavyko suprasti iš Buy.com, kietosios būsenos kaupiklis naudos MLC tipo atmintį, bus 2.5 colio dydžio bei su kompiuteriu jungsis Serial ATA sąsajos pagalba.

Kitas interneto pardavėjas, tai yra onSale, tuo tarpu, pažymi 124 JAV dolerių kainą, nors abejose parduotuvėse pažymima, kad nėra aišku, kada naujasis kaupiklis pasieks rinką. Vėlgi, galbūt Buy.com ir onSale anonsai paskubins Intel bei šie netrukus oficialiai anonsuos X25-V seriją bei ją sudarančius produktus? Darosi įdomu, o apie šią situaciją pasistengsime jus informuoti. Galbūt netrukus SSD kaupikliai kainuos išties nedaug?

1 Komentaras

  1. wylx parašė:

    Dar per nelyg brangus,SSD…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.