Intel Sandy Bridge praktiškai nesispartins?

Centrinių procesorių gamybos gigantas Intel savo skaidrėse nurodė, kad jo artėjantys vidutinės klasės, LGA1155 procesoriaus lizdui pritaikyti Sandy Bridge procesoriai praktiškai nesispartins dėl naujai apgalvotos dažnių valdymo sistemos.

Kaip praneša įvairūs šaltiniai, Intel Sandy Bridge centrinius procesorius bus galima paspartinti tik 2-3 procentais. Taip yra dėl to, kad kiekvieną magistralės dažnį valdys tik vienas vidinis dažnio generatorius, kuris jau bus integruotas Intel P67 lustą turinčiose pagrindinės plokštėse.

Vienintelis dažnio generatorius siūs tokį pat dažnio signalą visai aparatinei įrangai, įskaitant centrinį procesorių panaudojus DMI magistralę. Tai reiškia, kad naujos kartos vidutinės klasės platformoje nebus išorinio dažnio generatoriaus, kuris leistų keisti dažnius atskiroms aparatinės įrangos dalims, kaip yra šiuo metu bet kokioje naujoje pagrindinė plokštėje.

Kaip žinia, kai jūs spartinate savo procesorių, jūs dažniausiai norite pakelti tik centrinio procesoriaus dažnį, taip pat darbinės atminties, o visos kitos aparatinės įrangos dažnius palikti tokius pat dėl stabilumo klausimo. Tai galima atlikti dėl to, kad išorinis dažnio generatorius yra programuojamas BIOS pagalba.

Intel Sandy Bridge sistemoje mums įprasta sistema nebeveiks. Visi aparatinės įrangos magistralės dažniai yra susieti ir pakėlus bendrą dažnį bent 5MHz, USB ir SATA jungtys gali tiesiog nebeveikti ir jums reikės grįžti prie pradinių nustatymų. Laukiame oficialių komentarų.

18 Komentarai

  1. bronius parašė:

    Jeigu tai tiesa, reiskia Intel zino buldozerio nasuma… 😀

  2. SB parašė:

    bronius>Kol kas AMD gali smogti stipriai tik vaizdo ploksiu rinkoje, procesoriu rinkoje nekaip sekasi, kas kiek liudina.

  3. phemark parašė:

    Gali buti tai padaryta ir del to, kad Sandy Bridge bus kietesne Turbo Boost sistema. Dabar ji pakelia keliu branduoliu ghz truputi i kitu saskaita, bet Sandy Bridge, ji veiks dar labiau, pakeldama dazni gana daug, (virs TDP ribos), bet paskui sumazins ji kai temp pakils, taip kad ishnaudotu kuo geriau viska (nlb moku paaiskinti, bet daugiau galit internete susirasti)

  4. nanoWorld parašė:

    Kas del AMD, dabar didziausia intriga yra Bulldozer testai, nes ir taip aisku, kad Llano neparodys nieko stebuklingo, nuo kada ten nera nieko is esmes naujo kaip Phenom2 apjungimas su HD5000. Jeigu Bulldozer nebus bent 50% pajegesnis nei P2, nieko linksmo nenusimato 🙂

  5. SB parašė:

    nanoWorld>Lauksim 8 branduoliu Bulldozerio ir pirksim! Žinoma, dilema su tais testais. Linkiu AMD kuo geriausio, Intel ir taip priekyje už kilometro.

  6. BC00 parašė:

    Išties labai daug tikimąsi iš Bulldozer, nes tai absoliučiai nauja architektūra nuo Athlon laikų + turėtų turėt atsaką į dabartinį Intel hyper threading.

  7. shift parašė:

    Tai kad to Buldozerio dar laukti marias laiko, jei Llano bus tik kitamet, tai buldozeris atvažiuos geriausiu atveju 2012. Sandy Bridge jau bus pasenęs ir pakeistas kuom nors geresniu. Ką jau kalbėti apie tai, Kad AMD turi savo pažangią grafiką, bet diegiant grafiką į CPU atsilieka nuo Intel. Liūdna, yra kaip yra.

  8. Atavar parašė:

    shift> Pirmieji „Fusion APU“ procesoriai bus modeliai kodiniu pavadinimu „Ontario“. Bendrovės vadovo teigimu, jų gamybą ketinama pradėti ketvirtąjį ketvirtį. <..> Iš pradžių AMD ketina siūlyti „Ontario“ diegti „netbook“ kompiuteriuose ir nebrangiuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose. Taigi, šiuo požiūriu jie konkuruotų su „Intel Atom“ procesoriais.

    Pirmuju AMD P2 paremtu APU tikslas siek tiek kitoks nei daugumas cia tikisi. Tai yra laptopai, netbukai, plansetai, startinio ir ofisinio lygmens desktopai… atsikandus dali nuo siu rinku, zenkliai pageretu nauju produktu kurimas financine prasme. Daugiau lesu galetu skirti marketingui, ir t.t ir pns. Vistik gan sudetinga kovot su Intel, kai disponuojamu lesu skirtumas matuojamas simtais kartu… nepakanka vien tik gero produkto. Istorija jau nekart parode kaip Intel gero marketingo+kysiu pagalba sugebejo su sh gabalu nukonkuruot konkurentus.
    beje intel neturi nieko panasaus net planuose (oficialiai skelbiamuose) i APU. Kur matai AMD atsilikima?

  9. sangiyaro parašė:

    shift>
    Bulldozer turetu iseiti pirmoje 2011 metu puseje, o pavyzdziai (samples) pasirodyti dar siais metais.

  10. shift parašė:

    Ji AMD išleis pirmiau Bobcat manęs nei kiek neguodžia. Gal finansai ir pagerės, bet gero procesoriaus į stalinį kompą vistiek teks ilgai laukti. Atsilikimas nuo Intel yra ir dar ilgai bus jei vertintumėm CPU skaičiavimo pajėgumą, APU kol kas tik yra magiškas žodelis, kuris dar nieko iki šiol neparodė. Norėtųsi, kad tai būtų geras produktas, tik kad jo vis nesulaukiam. Intel pirmoji pradėjo dėti GPU+CPU nors mažiausiai apie tai trimitavo. Jau dabar aišku kad iš Llano nėra ko tikėtis, o Buldozeris dar toli.
    \"The sad part for AMD is that Intel gets there first as its already showed a prototype of CPU – GPU Sandy Bridge back in September 2009 almost nine months before AMD, and AMD is the one who announced back in 2006 that its Fusion chips are coming.\"

  11. shift parašė:

    sangiyaro>>> Nusišneki. Tu turi galvoje Llano, o ne Buldozeri.
    After Llano, AMD plans to use Bulldozer core in its next generation Fusion, that is probably comming in 2012 if not later.

    Llano yra tas pats Phenom II suspaustas iki 32 nm ir +GPU. Jokios naujos CPU architektūros. Nauja Buldozer architektūra bus tik 2012.

  12. Ndx parašė:

    SB: bronius>Kol kas AMD gali smogti stipriai tik vaizdo ploksiu rinkoje, procesoriu rinkoje nekaip sekasi, kas kiek liudina.

    Ndx: Jei šie cpu nesispartins amd tikrai sulauks dideles sekmes. Kolkas AMD high end klaseje jau nieko neturejo, o dabar pazenge zaidejai rinksistik amd

  13. BC00 parašė:

    Bulldozer pavyzdys (sample) jau pagamintas. Masinė gamyba ir prekyba numatoma 2011.
    http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20100716181623_AMD_Tapes_Out_First_Bulldozer_Microprocessors.html

  14. bronius parašė:

    Kad pagamintas negirdejau, o kad issiunte maske jog pagamintu sample kazkur rase…

  15. SoTOP parašė:

    shift> butent, kad buldozeriu paremtas Fusion bus 2012, bet pats buldozeris turetu pasirodyti anksciau.

  16. shift parašė:

    Aaa, dabar aišku, maniau kad Bulldozerio vieno be GPU nenaudos. Vadinasi truputį suklydau.

  17. zirnis parašė:

    neaktualus man intel, nesu IT fanatikas ir renkantis vidutini kompiuteri intel cpu/motinines tiesiog perbrangintos lyginant su AMD variantais, beto visada smagiau pasirinkti protinga alternatyva nei eiti su banda, kur daznas galvoja, kad intel gamina ir AMD procus 😀

  18. bronius parašė:

    Ne visi gali ipirkti mb ar bmw, dauguma vazineja su vw, opel, toyotom 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.