Intel skundžia trijų metų senumo, 1.3 milijardo JAV dolerių siekiančią, baudą

Praėjus trims metams nuo to, kai Europos Komisija nubaudė gigantą, "Intel", už neteisėtą varžymąsi su kitu procesorių gamintoju, AMD, nubaustoji pusė sugalvojo sprendimą apskųsti.

Turbūt visi pamena kilusi skandalą, kuomet "Intel" buvo pripažinta kalta kompiuterių gamintojams (tarp jų Dell, HP, Lenovo) mokėjusi kyšius už tai, kad pastarieji nenaudotų AMD procesorių. Dar 2009 metais už tokią neteisėtą konkurenciją "Intel" buvo nubausta 1.3 mlrd. JAV dolerių siekiančia bauda. Prabėgus nemažam laiko tarpui, panašu, kad šiuo metu "Intel" dar kartą pasiryžusi ginti savo teisybę. Įmonė tvirtina, kad tokiam nuosprendžio patvirtinimui tiesiog trūko surinktos informacijos.

"Intel" prašymas sušvelninti arba visai panaikinti baudą atrodo bus išgirstas. Europos Sąjungos teisme, posėdžiausiančiame Liuksemburge keturias dienas, "Intel" ir skaidrią konkurenciją prižiūrinčių atstovų teiginiai bus išklausyti dar kartą.

3 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Ne man suprast sita absurdiska biurokratija. Sprendimas priimtas senai, tai nori pasakyt jie vis dar net nepradejo ismoket to milijardo? Ar is amd nugrest nori atgal ta milijarda?? Skaidrumo 0 toi politikoi…

  2. BC00 parašė:

    Dar nepradėjo išmokėt…

  3. kilbinas parašė:

    Ko cia stebetis. Kai tokie pinigu kiekiai vaiksto, visos galincios prasizioti skyles uzkisamos…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.