„Intel“ su integruotų grafinių posistemių serija vis rimčiau žiūri į kompiuterinius žaidimus

Praėjusią savaitę vykusioje „Game Developer Conference“ renginyje lustų gamybos gigantas „Intel“ norėjo pakalbėti apie naujos kartos, savo integruotus grafinius posistemius. Pristatymas buvo visiškai kitoks, nei praeityje, nes „Intel“ pirmą kartą rimtai pažvelgė į AAA tipo kompiuterinius žaidimus.


Atrodo, jog „Intel“ visad pristatant savo „HD Graphics“ vardą turinčius integruotus grafinius posistemius galime tikėtis gana menko pajėgumo, bet su ketvirtosios kartos „Core“ centriniais procesoriais norima tai pakeisti. Pastarieji dar žinomi kodiniu vardu „Haswell“, jie pasirodys šių metų vasarą, o neva su naujais „HD Graphics“ galėsime sužaisti netgi tokius reiklius žaidimus, kaip kad GRID 2.

Kaip kai kurie žaidėjai žino, lenktynių žaidimas GRID 2 dar nepasirodė, tad „Intel“ vis artimiau bendrauja su žaidimų kūrėjais, nes būtent jį ir demonstravo. Tai rodo ir visai neseniai pasirodžiusios 15.31 tvarkyklės „HD Graphics“ integruotiems grafiniams posistemiams, kurios spartą padidina net iki 10%. Pridėtas ir OpenCL 1.2 palaikymas, o šios tvarkyklės taip pat jau visiškai pritaikytos „Haswell“ lustams.

Ketvirtosios kartos „Core“ procesoriai ir juose esantys integruoti grafiniai posistemiai ne tik palaikys naujausią „DirectX“ standartą 11.1, bet ir pridės tam tikrų „prieskonių“ iš „Intel“ pusės. Skirtingai, nei, sakykime, „OpenGL“ atveju, „prieskonių“ pridėjimas turėjo būti palaimintas „Microsoft“, kas ir įvyko. „Intel“ prašo žaidimų kūrėjų atsižvelgti į pridėtus „prieskonius“ plėtojant AAA tipo žaidimus, jog šie būtų labiau pritaikyti „HD Graphics“ grafiniams posistemiams.

Akivaizdu, jog „Intel“ nori sudaryti kuo galima didesnį spaudimą savo konkurentui AMD, kuris taipogi siūlo APU tipo procesorius. AMD visad pamini, jog jų integruoti grafiniai posistemiai yra spartesni, tačiau pasirodžius „Haswell“ lustams, atrodo, AMD tai reikės įrodyti dar kartą.

Parengta pagal:

TechReport

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.