Internetu perkama vis daugiau

Įsibėgėjus pasaulinei ekonominei krizei, kuri rinką ypatingai paveikė pirmajame ketvirtyje, vartotojai turėjo ieškoti būdų kaip sutaupyti. Vienas iš jų buvo pirkimas internetu, kuris kai kam yra kasdienis veiksmas, o kai kuriems – vis dar egzotiškas būdas apsipirkti.

Kaip pranešama, per pirmąjį ir antrąjį ketvirtį vieno iš didžiausio pasaulyje interneto parduotuvių Amazon.com pajamos augo beveik 24%, o penkiasdešimties didžiausių interneto parduotuvių už Atlanto – daugiau nei 12 procentų.

Kinijos giganto Alibaba Group tinklas taip pat sugebėjo ne tik sugeneruoti daugiau pajamų, tačiau uždirbti net 130 procentais daugiau, nei tuo pačiu metu pernai. OECD atliktas tyrimas parodė, jog Vakarų Europos gyventojai pirkdami internetu sutaupo nuo 10 iki 18 procentų, kas išties stebina.

Analitikai prognozuoja, jog pardavimai internete tik didės. Manoma, kad kas metai jie turėtų padidėti apie 9-10 procento, o 2014 metais Vakarų Europos pardavėjų pajamos per metus turėtų viršyti 120 milijardų eurų.

2 Komentarai

  1. Dzimbo parašė:

    Teko su tuo alibaba bandyt savo versliuką kurt, kol perkandau kinų sukčius, tai porą gabalų studentiškos paskolos prašvaisčiau. Ir žlugo mano idėjos.

  2. zirnis parašė:

    gal kas zinote kaip skaiciuosi amazon.co.uk siuntimo kaina i LT? kaip suprantu: 5 svarai uz siuntini ir + 0,5svaro uz kiekviena kilograma?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.