Investuotojai kaltina NVIDIA nuslėpus tikrąjį kripto valiutų bumo įtaką pajamoms

NVIDIA investuotojai nusprendė kompanijai išreikšti pretenzijas dėl neteisingai segmentuotų pajamų kripto valiutos bumo metu. Vaizdo plokštės, parduotos kripto valiutų kasybai, buvo įtrauktos į žaidėjams parduotas vaizdo plokštes, nors NVIDIA tikrai žinojo, kur keliauja jų grafikos procesoriai. Manoma, kad tokiu būdu 2017-2018 metais į žaidėjams parduotų vaizdo plokščių pajamas pakliuvo 1 mlrd. JAV dolerių, nors vaizdo plokštės keliavo į kasyklas.

Iš pirmo žvilgsnio tai yra menka problema, nes pajamos yra pajamos, bet kripto valiutų burbului sprogus dauguma vaizdo plokščių iš kasyklų pateko į antrinę rinką. Dėl to sumažėjo naujų vaizdo plokščių paklausa. Žaidėjai nusipirkdami vaizdo plokštę ją turi ilgiau ir nepuola jos pardavinėti antrinėje rinkoje tol, kol nepasirodo kas nors galingesnio. Būtent dėl blogai segmentuotų pajamų kripto valiutų bumo metu nebuvo galima nuspėti, kokia grėsmė kyla ateityje dėl perpildytos dėvėtų vaizdo plokščių rinkos, o tai nepatinka investuotojams.

4 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    „Vaizdo plokštės, parduotos kripto valiutų kasybai, buvo įtrauktos į žaidėjams parduotas vaizdo plokštes, nors NVIDIA tikrai žinojo, kur keliauja jų grafikos procesoriai.“

    Kaip kompanija gali žinoti, kokiam tikslui jos produktai bus naudojami. Juolab, kad niekada pas Nvidia nebuvo crypto segmento. Kvailas ieškinys.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tų grynai kasybai labai daug nepardavė, bet didesnės fermos tiesiai iš gamintojų pirko vaizdo plokštes. Apskaita tikrai kažkokia buvo, visko nesugaudysi, bet apytikslius skaičius žinojo. Man tai ieškinys irgi juokingas, bet kažkas bando tiesiog pasidaryt pinigų lygioj vietoj.

      • Strelok parašė:

        Aš asmeniškai GPU be vaizdo portų nesu matęs, nei pas mainerius, nei pas tekėjus ir bendrai beveik visos jos Kinijos rinkai buvo skirtos. Taip pat jos gigabyte pagamintos. Nvidia tik chipsetus teikia, o visą kitką surenka ASUS, Gigabyte, MSI ir t.t. Geriausiu atveju Nvidia tik prie chipsetų ir savo reference kortų pardavimo priėjimą turi. Kam ir kiek parduoda gamintojai Nvidia tikrai nu niekaip žinoti negalėjo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.