iPad fenomenas : Apple jau trečioji NB gamintoja?

Atrodo, kad iPad vajus pasaulyje nesiliaus dar ilgai. Fortune žurnalas, cituodamas Deutsche Bank analitiką Chris Whitmore, teigia, kad investuotojai šį įrenginį priskiria įprastų nešiojamųjų kompiuterių rinkai. iPad pardavimai yra tokie įtakingi, jog teigiama, kad tai leido Apple šokti iš septintosios į trečiają vietą ir aplenkti Lenovo, Dell bei Toshiba kompanijas.

Bendras įsigytų iPad įrenginių skaičius nuo birželio siekia daugiau nei tris milijonus. Būtent todėl Chris Whitmore ir teigia, kad IDC reitinge nuo gegužės iki šios akimirkos Apple pakilo net keturiomis pozicijomis aukštyn. Rinkos tyrimų kompanija Gartner teigia, kad didėjantis iPad populiarumas kelia pavojų kitiems gamintojams. Be abejo, ypač tiems, kurių viena pagrindinių veiklos šakų yra kiek brangesnių internetinių nešiojamųjų gamyba. Kalbama, kad aukšti Apple lietimui jautriu ekranu valdomo produkto pardavimai daro įtaką ir įprasto dydžio nešiojamiesiems kompiuteriams.

Vis pasigirsta pranešimų apie perkaistančius iPad, ar tyrimų, teigiančių, kad statistinis produkto pirkėjas yra turtingas ir egocentriškas vartotojas. Nepaisant tokių žiniasklaidos pagalių į ratus, pranešama, kad jau iki šių metų pabaigos bus parduota net 11 mln. įrenginių. Turint galvoje, kad panašaus planšeto iki šiol nepasiūlė kiti didieji gamintojai, Apple gali nukąsti ir dar didesnę dalį rinkos.

5 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Visiems tik mokytis, mokytis ir dar karta mokytis is Apple kaip daryti \"pinigą\" 🙂

  2. -NRJ- parašė:

    o man istikro keistai skamba, ir paciam liezuvis neapsiverstu pavadinti iPad\’o nesiojamu kompiuteriu..

  3. Fostil parašė:

    Tikrai kvaila iPad priskirti nesiojamiesiems. Tai ir ismanieji telefonai tada tegu buna nesiojamieji, nes iPad tas pats kas iphonas/ipodas tik padidinta versija juk. Vat kai pasirodys plansetai su w7 os, tai tada ir bus nesiojamieji, nes tures normalia OS, o ne kazkoki kastrata ios, android…

  4. Pasisiauses parašė:

    Fostil, planšetas su pilna OS tikrai neturės pasisekimo, nes tokie jau seniai egzistuoja ir…. niekas jų neperka… žinai kodėl?
    Nes jie:
    lėti
    sunkūs ir stori
    baterijos labai trumpai laiko
    UI nepritaiikytas tokiems dalykams…

    Todėl planšetai su iOS bei Anroid bus daug populiaresni ir patogesni už W7 planšetus…
    Ir išvis kam rekalinga pilna OS? Photshopui? 😀

  5. ironvolf parašė:

    Jei tau pilna OS reikalinga Photoshopui tik, tai susišukuok.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.