„iPhone 14“ išleidimas gali būti atidėtas dėl įtemptos situacijos tarp Kinijos ir Taivano

Tikriausiai girdėjote apie JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą Taivane. Pastaruoju metu apie tai rašoma visose naujienose. Tačiau kaip tai susiję su „iPhone 14“ išleidimu?

Kaip dauguma jūsų žino, „Apple“ yra pagrindinis TSMC klientas, o bendrovė tiekia lustus „Pegatron“ Kinijoje, kur surenkami „iPhone“ telefonai. O N.Pelosi vizitas į Taivaną dar labiau paaštrino Kinijos ir Taivano santykius. Dėl to KKP (Kinijos Komunistų Partija) parengė naujas taisykles, draudžiančias siuntimo dokumentuose minėti žodžius „Taivanas“ arba „Kinijos Respublika“. Tai savo ruožtu reiškia, kad dalis, jei ne visa, aparatinė įranga gali būti grąžinta atgal į Taivaną ir dėl to gali vėluoti „iPhone 14“ gamyba.

Dar blogiau, kad „Pegatron“ pirmininko pavaduotojas ir aukščiausi TSMC vadovai vizito metu buvo pastebėti kartu su N.Pelosi, taigi tai gali būti tik aštresnio prekybos karo pradžia tarp KKP ir Taivano, kuriame ne savo noru atsidūrė „Apple“ ir kitos JAV įsikūrusios bendrovės.

„Apple“ jau derasi su Taivano partneriais ir pareikalavo, kad visos etiketės su užrašais „Pagaminta Taivane“ arba „Kinijos Respublika“ būtų pašalintos arba pakeistos. Taip pat nenuostabu, kad Ming-Chi Kuo šaltiniai teigia, jog kai kurie 6,1 colio „iPhone 14“ egzemplioriai bus surenkami Indijos „Foxconn“ gamykloje. „Apple“ pirmą kartą stengsis stipriai diversifikuoja savo gamybą, dėl neaiškumų su Kinija.

16 Komentarai

  1. adex parašė:

    tai taivanas valstybe ar ne?

    • StrelokRTX parašė:

      Nebent Landsbergio galvoje. Pasaulinėje arenoje – Kinijos dalis.

    • foozz parašė:

      žinoma kad valstybė, jei teritorija turi vyriausybę turi savo konstitucija – turi aiškiai nubrėžtas sienas, turi bent kažkokį tarptautinį pripažinimą, kaip dar ją kitaip pavadint jei ne valstybe ..? 🙂

      bėda tik ta kad didžioji pasaulio dalis bezda vietoj nuo 1949 metų ir niekaip negali apsispręsti, ar jie palaiko kinus ar ne ..? Kol Taiwanas neturėjo sukaupęs tiek pajegumų puslaidininkių srityje ir kiniją nekėlė bangų dėl super valstybės statuso – niekam dėl taiwano galvos neskaudėjo netgi tai pačiai kinijai … o dabar per brangus taikinys gaunasi.

      • StrelokRTX parašė:

        Pagal tavo apibrėžimą LNR ir DNR irgi valstybės skaitytusi.

        Taivanas buvo atiduotas vakarų į PRC įtakos zoną, kai PRC pradėjo bendradarbiauti su vakarais ir nutrūko santykiai su CCCP.

        Vakarams parūpo Taivano nepriklausomybė tik tada, kai PRC pradėjo konkuruoti tiesiogiai su vakarais, o ne būtų tik pigia darbo jėgos šalimi. Kur vakarai buvo, kai Kinijoje užsienio įmonių užsakymus vykdė vaikų ir vergų darbas?

  2. iTroubl3 parašė:

    Dabar matau vis išeina gandai, kad netgi anksčiau žada išleisti savaite lyg 09.06

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.