„iPhone 7“ – populiariausias telefonas antrame ketvirtyje

Visada įdomu pasižiūrėti į praėjusio laikotarpio statistika ir pamatyti kokie įrenginiai buvo labiausiai perkami. Šį kartą pažvelgsime į populiariausius telefonus 2017 metų antrame ketvirtyje remdamiesi „Strategy Analitics“ pateikiamais duomenimis.

Tikriausiai nieko nestebina, kad populiariausių telefonų penketukas yra užgrobtas „Apple“ ir „Samsung“ telefonų. Bet šiame sąraše ir vienas mažas netikėtumas – penktoje vietoje globaliai yra „Xiaomi Redmi 4A“ telefonas žinomas už gerą kainos/spartos/kokybės santykį kainuojantis mažiau nei 100 €.

Bet grįžkime prie labiausiai perkamo modelio. Juo tapo „Apple iPhone 7“, per antrą ketvirtį iš viso buvo parduota 16.9 mln. tokių telefonų ir tai yra 4.7 % rinkos dalies. Visai nedaug atsilieka didesnis jo brolis – „iPhone 7 Plus“. Šį telefonas pirkėjai rinkosi 15.1 mln. kartų. Tarp „Samsung“ telefonų irgi populiaresnis mažesnis „Galaxy S8“, bet „Galaxy S8+“ pardavimai buvo tik 10 % kuklesni (10.2 vs 9 mln.). Galiausiai penketuką užbaigia „Xiaomi Redmi 4A“, jį pirkėjai įsigijo 5.5 mln. kartų.

Telefonas Parduota (mln.) Rinkos dalis
Apple iPhone 7 16.9 4.7%
Apple iPhone 7 Plus 15.1 4.2%
Samsung Galaxy S8 10.2 2.8%
Samsung Galaxy S8+ 9 2.5%
Xiaomi Redmi 4A 5.5 1.5%
Likusi rinkos dalis 303.7 84.3%
Iš viso 360.4 100%

38 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Laukiu newdiamond komentaro apie religiją. Nu ir kad Apple šūdas.

  2. DasMachine parašė:

    Cia tik ledkalnio virsune. 9% Apple, 91% Android 😀

  3. newdiamond parašė:

    na mintis buvo….bet aj galvoju jau pailsesiu 😀

  4. newdiamond parašė:

    ir teisybes delei…as nesakiau, kad Apple sh..as tik sakau, kad uz tokia produkta prasoma ziauriai per didele kaina…visas marketingas primena religiija…ir ziauriai didelis paradoksas, kad juos perka kaip tarsi paskutini vandeni…
    Paprasytu apple 1500 eur palaipsniui..ir vistiek visi pirktu..va kame esme…

  5. Povilas1 parašė:

    Nelabai suprantu ko čia stumiat ant to Apple, kai tie patys Samsung už savo S8 nori 809Eur, o iPhone 7 779Eur. (Kainos iš telia, bet realiai jos visur plius minus vienodos) Ok jei jau Samsung irgi tas pats tai Xiaomi MI Note 2 telia 799Eur. 😀 Ir prašom neaiškint, kad kinijoj dvigubai pigiau ir pan, iš ten nebus nei normalios garantijos, nei galėsi telefono draudimą pasiimt. Huawei ir t.t. flagmanai irgi kainuoja panašias sumas.

    • newdiamond parašė:

      povilas 1 Apple ne vakar atsirado. Samsung kazkada neprase tokiu sumu. Be to paziurek Apple telefonu evoliucija ir priedu kainas…
      iR NEVARO….o reiskiu savo asmenine nuomone…i kuria kiekvienas gali spjauti

      • Povilas1 parašė:

        Tiesiog ką noriu pasakyt, kad visų gamintojų flagmanai kainuoja +/- tą patį. Tiesiog Apple turi tik flagmanus, o kiti gamintojai daug modelių, dėl ko gali atrodyt, kad jie nėra tokie brangūs ar pan. Dėl evoliucijos sutinku, nemažai dalykų Apple neturi arba vėluoja pristatyt, bet yra ir dalykų kur pirmauja, bet ne čia diskusija.

    • IFeelYou parašė:

      Shots fired 😀

  6. Minde parašė:

    as tai noreciau, kad ir kitose srityse butu tokios kompanijos kaip Apple. Siaip ir yra, pvz pneaumatinis sautuvas kainuoja 3000 euru, tai analogiski 500%. Visur uz uzpuoselejima reikia moketi.

    • newdiamond parašė:

      tai as suprasciau, kad apple skirtas elitui…gi ferrari nevisi perkam ane ? o dabar ubagas ar ne NORIU APPLE…AS APIE TAI KALBU !!!
      SMEGENELES KAIP REIKIANT ISHPLOVE ZMONEMS..

  7. zirnis parašė:

    Mano galva:
    1) zmoniu tokia natura, reikia kazko sutartinai laikomo kazkokiu skonio, stiliaus, solidomo atributu, apple cia tinka, nes kainuoja daugiau, daugumai apple gaminius nesunku identifikuoti , skirtingai nei simtus androidiniu telefonu, ar kokiu samsung kur pvz is tolo net neskiriu koks ten yra ar ten S ar J klase;
    2) is didziausiu konkurentu gaminiu – galaxy S6 aplamai buvo pirmas telefonas, kuris normaliai atrode ir veike, o senesni – S5,S4,S3 atrode pigiai, softas buvo ant tiek kreivas, kad net meniu nepavezdavo.
    3) susije su antru: realybe yra tokia, kad Android skaiciuoja tik antrus metus, kai HW tapo pakankamai galigas sklandziam androidinio telefono naudojimui

    • Minde parašė:

      turejau s3 ir meniu pavezdavo, bet siaip buvau piktas ant s3 ir apgautas, nes kai kuriais aspektais s2 buvo net geresnis, pvz lyginant praktiskai foto, o ne per kazkieno parasytas pseudo analizes.

      Taigis, savo laiku S2 buvo super telefonas, paskui S4 jau vel tapo kazkuo idomus.

  8. kernel_panikuoja parašė:

    Nesigilinant i technines detales, apie kurias cia butu galima diskutuot ilgai ir nuobodziai, tai apibendrintai galima pasakyti, jog architekturiskai Android’ai yra asmeniniai kompiuteriai, perdaryti i telefonus, o iPhone yra telefonas, perdarytas buti „ismaniu“. Del to iPhone, kaip sistema, yra paprastesnes sandaros, veikia efektyviau, ir yra valdoma vienos imones. Del siu skirtumu atsiranda ir telefonu, kaip galutiniu produktu, skirtumai. Kuris is ju kam geriau – skonio/asmeninis reikalas.

    O kad Apple „skirtas elitui, isskirtinumo zenklas“ tai yra kazkoks mitas. Tai gal galima taikyti rytuose ar zemesnio pragyvenimo lygio regionuose. Vakaruose ta iPhone turi vos ne kiekvienas, kaip ir Macbook’a. Be to jie ir pigesni ten.

    Praeita savaite kaip tik testavau savo pakeitimus su iPhone 6 berods. Ar kazkuriuo ten – nesigilinau. Daiktas malonus tureti rankoje, veikia greitai, UI visas svarus, tikrai jauciasi premium savybes ne tik ant popieriaus, kaip pas dali Android. Jei buciau eilinis zmogus, tai tikrai jis man patiktu ir ji pirkciau net uz didele suma, taciau man Apple produkcija paprasciausiai nuobodi ir jos nenaudoju – uzdara sistema, viskas „proprietrary“ ir uzrakinta.

    • newdiamond parašė:

      O kad Apple „skirtas elitui, isskirtinumo zenklas“ tai yra kazkoks mitas. Tai gal galima taikyti rytuose ar zemesnio pragyvenimo lygio regionuose.
      Teisinga…
      Tai bet Lietuva nemanau, kad JAV lygio 😀
      Bet paziurek statistika kiek Lietuvoje nuperkama flagmanu :D:D:D

      • Minde parašė:

        yra kita medalio puse, kad daug zmogu praleidzia su smartu diena nakti rankose. Tad kalbant kiek kainuoja tas smartas, tai realiai maza suma, o jis tau teikia malonuma kad ir kelis metus kiekviena miela diena. Pvz isirengti gera nama ar islaikyti gera masina kainuoja daug daugiau, pvz man koks vizitas i servisa kainuoja retai kada maziau negu 500 euru, ir neretai virs 1000 euru. O ten visokie hobiai, kur zmones nuskrenda kas menesi kad ir trumpam pasilidineti kalnuose ar pakaituoti, kainuoja irgi daug. O ir mieste Vilniuje savaitgali tusintis dabar be 100euru niekaip, tad 1000 euru uz daikta,kuris teiks malonuma ilgam ir kasdien nera daug. Is kitos puses jo kaina yra per didele, nes kaip ir rasiau, uz ta suma iseina jau tikrai visai ciki Sony telikas 4k, kuris turi ta pati androida, procesoriu, tik kad negali is jo skambinti 😀 .

        Ir cia svarbi mano mintis (mano minciu kontekste), kad as anksciau suprasdavau, kodel zmones perka flagmanus, nes ne flagmanai erzindavo, lagindavo ar kazko juose vis trukdavo. Dabar vidutines klases telefai turi viska, praktiska, (ne ant popieriaus (o kartais ir ant popieriaus)) ka turi flagmanai. Ekranas ir vaizdas jame geras, ryzkus ir aiskus, nelagina narsant, zaidziant ar filmuojant. Fotikai taip pat geri. Tad pagal si pastebejimai, zmoniu skaicius norintis isigyti smartphone’us turetu mazeti. Bet jis nemazeja. Gali buti ir kita priezastis, zmoniu gyvenimas gereja, ir zmones tingi aiskintis, kuris ten ne flagmenas geras, tad perka issimoketinai ir damokedami papildoma 10 euru per menesi gaus gera produkta. Bet vistiek, zmoniu skaicius, perkanciu flagmanus, iphone’us turetu mazeti, bet nemazeja. Va tai yra siek tiek keista.\

        Tiesa, macai ir iphone’ai turi savo eko sistema, sie irenginiai graziai moka saveikauti kartu, isimeti dar namie apple NAS koki, viskas veikia ciki. Programos specifines, prie kuriu ipranti, tad pereiti prie android jau kaip ir darbas. Bet tai neturetu itakoti naujos kartos zmoniu.

        • newdiamond parašė:

          minde….kur paslidineti ir gyvenimo skoni pajusti…kur nusipirkti metalo ir silicio gabala is dziaugtis…sakau as suprasciau kad perka tik tie kurie neskaiciuoja pinigu…ir sildosi pinigais….o dabar perka kaip isproteje visi !

    • Minde parašė:

      o man nepatiko. Viskas grazu, kol nerandi, kad nera kokios nors parastos funkcijos, kurios jau negausi niekaip. Macas ir iphone yra paprasti grazus graziai veikiantys daiktai paprastam naudojimui. Ka turiu omeny, na i Maca isimeti programas ir jau dirbi tu programu ertmeje.

      Androidas ale daiktas kur tu gali kazka keisti, bet realiai del apwrapinto softo, irgi nieko negali keisti, nebent atsirakinsi telefa.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Patikimas yra skonio reikalas, o kaip sakoma, del skonio nesigincijama 🙂 Aisku kai kas pasakytu, jog vieni zmones turi islavinta skoni, o kiti ne 😀 Bet del tokiu literaturinio tipo dalyku as taip pat nesiginciju. Visose ekosistemose galima izvelgti objektyviu privalumu ir trukumu.

        Android’as atviresnis labiau technine prasme: daug kurie turi atrakinta bootload’eri, alternatyviu custom ROM’u, i kai kuriuos netgi galima instaliuoti Linux’a. Pats Android’as is esmes yra open source. Sitie dalykai aktualus tik labai siauram zmoniu ratui, bet Android’iniai device’ai yra vienareiksmiskai labiau „hacker friendly“ – ta turejau omenyje del atvirumo.

        • newdiamond parašė:

          apple fanams labai svarbu patikimumas…..nes kiekvienais metais keiciant modeli…svarbu kad butinai metus islaikytu 😀

        • IFeelYou parašė:

          Va būtent. Jis aktualus tik „siauram ratui“. Bet pagrindinis Androidininkų argumentas kad jis atseit atviro kodo ir labai konfigūruojamas, tačiau dažniausiai šitą argumentą akcentuoja 14 metų vaikai forumuose, nes daugiau neturi ką pasakyt. O vienintelis jų telefono panaudojimas yra Facebook programėlė ir sms.
          Sutinku kad atviras kodas reikalingas tokiems žmonėms kaip kernel_panikuoja ir kitiems kurie tikrai supranta ką su juo galima nuveikti, bet tokių žmonių yra absoliuti mažuma.

  9. GreenZebra parašė:

    Ponai gal zinote kur galima nusipirkti kokybiska palapine kad butu su gera garso izoliacija ir patvari. Noriu pasistatyti prie ideal salono

  10. SarzzeR parašė:

    Geri tie Apple telefonai, geri ir Andriod telefonai, ypač, jei perki brangų daiktą. Geri daiktai – pigiai nekainuoja, o jei ir kainuoja, tai dėl to, kad buvo priimti tam tikri kompromisai ir kažkur sutaupyta, kad kaina būtų – maža.

    Nesistebiu, kad Apple taip visi perka, jų produktai kokybiški, ilgai tarnauja ir gerai veikia ir išlaiko vertę. Apie Andriod gaminius to nepasakyčiau. Nors ir nesiskundžiu savo turimu LG telefonu, kuris atlaikė 4+ metus ir dar veikia, tad man – pasisekė. 😀

    • newdiamond parašė:

      telefonas uz 1000 euru jus suprantat ka snekat ? geras daiktas kainuoja 😀 uz tiek padeveta VW galima paimti…ir vazineti dar penkis metus….

      kur telefonas kur masina, jus palyginkite realia verte….

      cia tas pats kas kaime sakytu perku telefona o ne arkli….

      su telefonu galiu atsigulti paisdykauti…o su arkliu tik zeme suarsiu….

      aisku telefonas geriau :D::D

      zmones visai jums galvos susisuko gyvenime….

      anksciau telefonas kainuodavo padoria kaina…dabar perkate ir nesuvokiate kad mokate nesuprasi uz ka 😀

      • IFeelYou parašė:

        Galima pagalvot kad tie kas perka Apple telefoną už 1000 eurų perka kažkokį Passatą už 1000. Nu nejuokink 🙂
        Nelabai suprantu ką tu čia lygini? Telefoną ir automobilį? Tas pats kas sakyt koks durnas perka CPU už 500 eurų, kai gali GPU už tiek nusipirkt. Telefonas man pvz. yra žymiai svarbiau nei bet kas, nes tai mano darbo įrankis ir už stabilumą man negaila būtų nei 1000 nei 2000, nes aš žinau kad jis atsipirks. O kažkokių pigenų Androidų lygint su Apple aš net nematau prasmės. Jų visiškai kita išliekamoji vertė. iPhoną po metų aš parduosiu už 70% kainos per 20 min. padavęs skelbimą, o Samsungo niekas ir už 30% neims. Kaip ir Passato.

      • Stipena parašė:

        Atsiprašau, bet su passatu už 1k€ man yra trauma važinėt.

    • IFeelYou parašė:

      Pritariu pilnai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.