„iPhone“ su išlenktu ekranu tik už 2-3 metų

Gerai informuoti šaltiniai kalba, jog „Apple“ tik už 2-3 metų galės pasiūlyti „iPhone“ telefoną su išlenktu ekranu. „Apple“ pasitelks visai kitokią filosofiją nei „Samsung“ ir užlenks ekraną viršuje ir apačioje. Manoma, kad taip bus elgiamasi norint kuo labiau sumažinti apatinį ir viršutinį rėmelius. Kita galima priežastis, kad niekas nesakytų, jog „Apple“ kopijuoja „Samsung“.

Tai dar ne visos naujienos, kurių reiktų laukti. Būsimi „iPhone“ telefonai gali turėti valdymą gestais. Tiesa, norint jį naudoti, pirštus teks judinti virš ekrano, nes technologija bus integruota pačiame ekrane.

Dabar išlenkti ekranai ir valdymas gestais yra testavimo fazėje, jeigu bandymai nuvils šių naujovių galime ir neišvysti.

46 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Tikiuosi ir neišvysime. Nes didesnio idiotizmo nei išlenktas ekranas mobiliam telefone dar neteko matyt.

  2. KiAshA parašė:

    applas kazkaip igrimzdo i stagnacija, gamina atliekas, senienas…kai sugalvos jau gaminti lenktus ekranus po 2-3 metu visi kiti gamintojai kaip tik liausis gamine lenktus 😀

    • Le_Karl parašė:

      greiciau priesingai, nes lenktas ekranas tikrai nera jokia inovacija, o tik papildomas blizgutis didesnei kainai uzsiprasyt. kitas dalykas, jog apple nekuria paciu pazangiausiu telefonu. vien todel, kad neapsimoka. tik paskui tokie atsilikeliai kaip ir sako, kad nieko naujo nesukuria.

  3. Strelok parašė:

    Apple, Beats, ir t.t. Gamina produktus, kurie nera patys geriausi, bet tuos pinigus kuriuos sutaupo panaudoja ant reklamos ir zmones perka kaip prestizo simboli. Ir manau normalu, kad tiek Apple ir Samsung bando pereiti i flagmanu rinka, nes biudzetine ir mid tier rinka yra perpildyta Xiaomi telefonu. Tokios kompanijos kaip HTC jau gerai ta pajaute

    • IFeelYou parašė:

      Kas nusprendė kad jie nėra geriausi? Tu? Tu net rankose nesi laikęs nei vieno nei kito, tai gal ir nekomentuok. Žmonės kurie perka patys sprendžia kas jiems geriausia. Samsung ir HTC reklamos nepalygint įkyresnės negu Apple. Apple reklamos aš apskritai nesu Lietuvoje matęs turbūt.
      Kokią dar flagmanų rinką bando pereiti Apple? Ką tu čia amžinai nusipezi. Kada ji buvo ne flagmanų rinkoje?
      Koks Apple apskritai skirtumas tie Xiaomi telefonai? Apple galėtų nusipirkt Xiaomi už savo 3 dienų pelną, juolab kad jie taiko į visiškai ne tą rinkos segmentą.

      • Frantisekas parašė:

        Tiesa pasakiu as taippat nebuvau mates, o bet taciau vakar net apakau kai Lietuvos tv rode, ispradziu galvojau gal koks klonas, pasirodo apple reklama 🙂 Matyt pardavimai nedziugina.

      • G@m3r1s parašė:

        „Žmonės kurie perka patys sprendžia kas jiems geriausia“ tai būtent jis ir pasakė savo nuomone. Aš ir turėjas ne vieną tą iphone ,ipad dabar vien androidai pas mane 🙂 kas kam patinka tas tą ir naudoja. Ir šeip manau ,kad dabar pagal kainos/kokybes santyki nei iphone nei samsung neverti dėmesio 🙂

      • Strelok parašė:

        IFeelYou yo mad bro? Lol eilinis apple fanboy esi ir tiek. Laikes ir naudojes as ta supuvusi Apple. Nu tai gal tu is provincijos kokios, kad apple reklamos nematei. Visos stoteles autobusu buvo apple reklama nutapytos, kai atidarinejo nauja parduotuve Vilniuje. Jeigu aklas pats kaltas. Ir kam Apple, leisti pinigus ant reklamos Lietuvoje, ir taip ju beveik niekas neperka.
        Tu supranti, kad pelnas nera esminis rodiklis parodantis kompanijos sekme, tiesa? Jiegu kompanija nesugeba inovuoti ji yra verta tiek pat kiek eiline lietuviska pensija.
        O zmones aisku ka nori ta ir perka, negi as kazka sakiau, kad nepirktu.

        • IFeelYou parašė:

          Jo, laikęs tu jį nebent sapnuose arba iDeal parduotuvėje 5 min. Būtum laikęs nepezėtum nesąmonių. Aš Apple fanas? Tu gal savo idiotiškus 14 metų vaiko post’us permesk ir suprasi kas čia bukas Android fanas.
          Kad tokie kaip tu neperka, tai dar nereiškia kad neperka. Nueik gal į iDeal kai iPhoną naują atveža ir nusipirk. Po 2 val buvo visi iki vieno išpirkti visuose salonuose.
          Tu apie kompanijų vertę gal nebekomentuok iš vis, nes ekonomikoje tavo žinios kaip ir kompiuteriuose – lygios 0. Nusprendė vaikas kad Apple kompanija nieko neverta :))

          • ZeroFM parašė:

            Kad išperka nėra ko stebėtis nes su volkswagen caddy atveža geriausiu atveju . Čia lygiai tas pats kai ant visos Lietuvos skyteche 5-ias 1080Ti į sandėlį atveža 😀 .
            O kad iphone nėra geriausias tai čia faktas , foto/video – ne , baterija – ne , ekranas – ne , kaina -ne , softas – taip , hardware -taip

            • IFeelYou parašė:

              Aš pilnai sutinku su tuo ką pasakei. Bet tada klausimas ar yra kažkoks geriausias telefonas?

              • Minde parašė:

                del tu ekranu, tai jau pasiekta riba kai ten teoriskai tie kokybes skirtumai matomi ar ten prakaituoti turi kad juos izvelgtum. Realiai savo Huawei susimazinau rezoliucija iki HD+ ir skirtuma sugebu izvelgti tik pritraukus 20cm atstumu iki akies.

                Ar yra didelis skirtumas siai dienai, ar 6 GB ramu ar 8? Ar ten procas 5% greitesnis ar ne? Ar barke laikys 10 minuciu daugau ar maziau.

                Man tampa daug svarbiau tokie dalykai kaip Softo isdirbimas, infrostruktura. Anksciau, kai procai stabde, ekranuose matesi pikseliai, kameros nieko nefotografavo buvo svarbu techniniai parametrai, dabar kas diena techniniai parametrai tampa vis maziau svarbus. Tiesa, paemus galingiausia prietaisa ir vidutini – yra skirtumas. Bet kai lyginami galingiausi atstovai – jau skirtumai minimalus.

                • IFeelYou parašė:

                  Visiškai pritariu. Man irgi jokio skirtumo 1440p ar 1080p telefone. Bet OLED prideda ryškumo. Tik tiek kad oversatūruotos spalvos labai.
                  O ram Androidas nemoka naudot ar taip ar taip. Kiek jo bebus vis tiek laisvas 1 gb 🙂

                • Minde parašė:

                  gal, turiu viena su Oled, kita be. Yra skirtumas, bet ten ne stebuklai. Tiesa, su Oled pasirinkau svelnesni spalvu rezima, ta prasme priartinau siek tiek prie paprastesniu spalvu:)

          • Strelok parašė:

            2 am atsikelei kad Apple apgintum ^^
            Tu bent suvoki, kad tas mano stumimas ant Apple pagrinde yra juoku forma ir 90% del tokiu reakciju. Cia panasiai kaip su flat eathers diskutuoti.

            • IFeelYou parašė:

              U mad bro? 😀

              • Strelok parašė:

                Nah, you made my day. Isivaizduoju kaip 2 am typinai visas uzkaites. bent uzmigai po to? 😀

                • Daimonass parašė:

                  Viskas čia normaliai.. Žmonės beachmarkindami rekordus muša 4-5h ryto.. Nepirmas kartas ir nepaskutinis 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Neužkaitęs 🙂 Aš dar tokiu laiku tikrai nemiegu. Yra darbų nemažai tokiu laiku tai forumą atsidarau karts nuo karto. Kaip Daimonass ir sako, dauguma benchmarkų darau 4-5 ryto kada niekam netrukdau, ir man niekas netrukdo 🙂

        • Minde parašė:

          na kad cia nesutiksiu su Strelok. Manau Apple labiausiai inotyvi kompanija. Turi savo softa, savo parde, savo dizaina, savo stiliu, savo softo usability tendencijas ir tradicijas. O ten visokios smulkmenos lenktas krastas, kampas yra fignia. Realiai inovuoja tai atskiros kompanijos, kurios pvz gamina lesius, kaip Sony. Samsungas irgi kuria, bet ne tas padalinys, kuris gamina Galaxy. Realiai telefonu gamintojai naudoja, tik vieni sumeta ka siulo kiti naujausio, kiti nesoka skubos tvarka per griovi ir duoda subalansuota produkta. Pvz, ka pasiule LG? Ne idiege ka kiti pasiule, bet grynai ju inovacijos?

          • G@m3r1s parašė:

            Man LG visada patiko su išskirtiniu valdymu nugarėlėje 🙂

          • Strelok parašė:

            Priklausomai kaip traktuosi inovativuma. Daznai apple megsta girtis, kad pirmieji jie ta ir ana padare ir taip jie ta isreklamuoja, kad tai tampa de facto. Panasiai buvo, kai jie google i teisma bande paduoti, kad pavoge ju jutimui jautraus ekrano technologijas, kurias microsoft jau pries 10 metu buvo sukures. Manau po Steve Jobs mirties Apple eina tinkama linkme o ne visas kompanijas padavineje i teismus.
            Del softo ir stiliaus pritariu. Cia kaip apple kertiniai aspektai, kuriuos dazniausiai reklamuoja pati apple apie savo produktus, bet apie hardware inovativuma, kai patys naudoja samsungo ekranus galima manau patyleti.

            • Minde parašė:

              taip, ta vieta man buvo asmeniskai slyksti

            • IFeelYou parašė:

              Po a.a. Jobs’o mirties man Apple visiškai nusivažiavo, iki tiek kad nusipirkau Samsungą. Realiai kokybės kontrolė yra itin prasta, updatai išeina su klaidom, ko anksčiau niekada nebuvo. Sistema darosi vis atviresnė, po biški virsta į Androidą, kas jiems visiškai nenaudinga, kadangi pagal kainą Android žymiai konkurencingesnis. Apple technika man visada buvo kokybės ir stabilumo etalonas. Dabar tampa eiliniais flagmanais.

              • Strelok parašė:

                Nezinau kaip tau, bet kai reklamoje naujo iphone kaip esminius pagerinimus parodo kokius tai emoji tai tikrai kyla klausimas ar cia juokiamasi is pirkeju ar rimtai zmones del tokiu fuflo perka telefonus. Nors paskutini karta kai fb buvau tai daug vilciu nepalieka.
                O del kokybes tai kaip tik buvo paviesintas ne vienas apple atvejis kaip jie tycia trumpina telefono gyvavimo laika. Kokybes elektronikoje jau kokius 15 metu nera, kai kompanijos suprato, kad daug geriau gaminti gamini kuris isgyventu iki kito modelio isleidimo. Ir nesakau kad ta tik Apple daro.
                Steve Jobs buvo kompanijos veidas pristatant produktus ir ta labai gerai mokejo, taciau manau ar su juo ar be jo apple butu panasioje padetyje. Vieno narcizo tapo maziau ir tiek.
                Apple ateiti kol kas garantuoja pats prekes zenklas ir finansiniai istekliai ir aisku, kad dar ilga laika gyvuos kompanija.Bet man kad ir nemokamai kistu as jokios vertes apple produktuose nematau. O del dizaino xiaomi mi mix 2 su ceramix back ir 24k gold daug labiau premium atrodo nebu bet kuris apple iphone

                • IFeelYou parašė:

                  Na man irgi tie nauji pagerinimai su „šūdo krūva“ emoji erzina, atrodo kvailai ir vaikiškai, juolab kad gyvenime jokio emoji nesu naudojęs. Gal čia jie bando kažkokį jumorą pademonstruot, nežinau.
                  Nežinau kas ten buvo paviešinta, nes trumpina technikos gyvenimo laiką visi absoliučiai, pradendant mobiliais, baigiant automobiliais. Čia šiuolaikinio „greito vartojimo“ pasekmė manau.
                  Steve Jobs taip, buvo kompanijos veidas, bet deja ne tik. Jis buvo itin griežtas savo darbuotojams, ir galėjo atleisti juos dėl menkiausios smulkmenos. Ir ne vienas toks atvejis jau buvo. Jie dirbo baimėje ir dideliam respecte, todėl ir kokybės kontrolė buvo visiškai kita. Tuo tarpu šitas gėjukas Tim Cook apskritai nesupranta nei kur randasi, nei ką daro. Jeigu jo nepakeis į tikrą asmenybę – bus labai blogai.
                  Tu nematai vertės, nes nesi ilgai naudojęs. Androidui iki Apple iOS dar toli toli, patikėk manim. Aš jau nekalbu apie hardware, t.y. visiškai kito lygio CPU, kuris lenkia bet kokį Snapdragoną kokiom 3 kartom, ir GPU, kuriam net nėra konkurencijos kažkokios.
                  Dizainas taip Xiaomi Mi Mix gražus, bet tikrai man ne gražesnis nei Apple. Bet čia skonio reikalas. Man dizainas apskritai gražiausias Samsung Note 8.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Man tavo post’ai yra labiau panasus i isankstini ideologini nusistatyma pries Apple’a, nei i pagrista nuomone. As pats naudoju Android ir Apple’u produktu nemegstu, bet su daug kuo, ka tu teigi, nesutikciau.

                  Apple turi techniniu inovaciju, tiesiog jos nera matomos galutiniam vartotojui. Pagrindinis iPhone’u privalumas yra custom software stack’as ir custom silicon’as. Apple ARM implementacija yra pazangiausia is visu siai dienai. Pats telefonas yra padarytas teisingiau – t.y. naudojamos efektyvesnes/kompiliuojamos OC ir Swift kalbos. Apple taip pat daro savo in-house GPU. Apple daro savo custom’ini ko-procesoriu mac’ams, ir yra gandu, kad ateityje gali daryti savo custom CPU mac’ams. Kas del techniniu inovaciju, pas Apple ju yra daug daugiau, nei pas bet koki Android gamintoja, kurie naudoja off-the-shelf komponentus ar geriausiu atveju patys susimeta koki nors crap’ini SoC’a is referenciniu ARM cortex’u.

                  Apple produktai brangus, bet jie yra all-round geri produktai ir tokie patys arba geresni kiti produktai nebus pigesni. Tu gali rasti pagal kazkoki viena ar kelis kriterijus pigesni Android’a ar Windows’ini PC, taciau pagal visus kriterijus pigesnio analogo nerasi, nepaisant to fakto, kad tie kriterijai pas Apple nebus geriausi rinkoje. Cia net nekalbant apie paciu produktu isbaigtuma, ju support’o trukme ar tokius aplinkybinius niuansus, kaip kad 4-4.7″ high end Android’u nebuvima (nes patikekit, ne visi megsta didelius ekranus).

                  Android’as naudoja Windows’u modeli – daug skirtingo hardware’o, kuri turi palaikyti soft’as. Privalumas tas, kad vartotojas turi daugiau variantu, laisviu rinktis ir custom’izinti savo pasirinkima, o minusas tas, kad platforma igauna siukslyno/kratinio savybiu. Tai neisvengiama ir tai normalu. Abu modeliai egzistuoja, nes abieju reikia, o kam kas patinka, tas ta perka. Yra zmoniu, kuriems svarbu stilius, izvaizdis, mada ar whatever – nu ir kas – cia ju teise rinktis pagal tai. Man asmeniskai irgi atrodo kvaila, kai visokie iMac’ai reception’e yra vos ne „must-have’as“ kiekvienai save gerbianciai imonei, nes tai ale „ivaizdis“, bet cia ju reikalas, produktus reikia vertinti atsiskiriant nuo tokiu dalyku.

                  Man asmeniskai Apple nepatinka del savo issipisinejimu, tarkim visi Vulkan’a prieme kaip cross-platform’ini GPU API, bet Apple’ui butinai reikia isikandus laikytis Metal’o. Bet tai nekeicia fakto, kad pas juos tikrai yra legit kitokiu, pazangiu ar pranasesniu savybiu.

                • IFeelYou parašė:

                  to kernel_panikuoja: kiek girdėjau po paskelbimo kad Apple pati gamins CPU savo ateinančių kartų laptopams Intel akcijos nukrito 7,5% punkto. Jeigu tai pasiteisins Intel neteks 5% savo pajamų.

          • newdiamond parašė:

            nu jo dabar online store turedamas gali vadinti inovatyvia kompanija… customeriai siais laikais tikrais su gerai isvagotom brain nuo marketingo … nieko asmenisko..Minde

            Laukiam po metu kai pirks zmones Apple uz 1500 ir dar astriau aiskins, kodel jie tokius pinigus sumoka 😀

            • IFeelYou parašė:

              Aš tai nesuprantu koks tau skirtumas kiek Apple kainuos, jeigu tu jų neperki? 🙂
              Ar tu čia pats protingiausias Pasaulyje jautiesi ir žinantis ką ir kam reikia pirkti?

    • Minde parašė:

      melomanu ausines kainuoja nesveikus pinigus. Ten 5-20 Beats ausiniu nusipirksi.

      • IFeelYou parašė:

        Būtent. Beats man atrodo geriausiu atveju vidutinės kainos ausinės. Nelabai suprantu kur čia tas brangumas. Normalios high-end ausinės prasideda nuo 800 eur ir baigiasi ~30.000 eur.

  4. zirnis parašė:

    Noris nuovokumo is telefono, o ne kazkokiu nauju formu. Nezinau kaip iOS yra, bet Androide noretus valdymo balsu visose programose, pvz turi pasirinkima allow/deny tai negi neimanoma tiek padaryt siai dienai? kitoj programoje gal 5 mygtukai, kur neistarsi vienodai kas ant ju parasyta, fotoaprato valdymas balsu irgi butu elementarus, o dabar tegali daryt viena veiksma pvz paleisti kamera ar kazka kito.

    • Strelok parašė:

      Nu Android turi be galo daug programu, ir kiekvienam programuotojui reiketu papildomai integruoti valdymo balsu funkcija, kuria naudoti tik maza dalis zmoniu. Aisku google savo programoms tai tikrai galetu igalinti sia funkcija.

      • zirnis parašė:

        Is OS puses tai turetu buti, pvz ekrane turi isokusi pranesima, kur lauka 2 pasirinkimai, neimanoma istart vienodai ju, neatrodo, taip komplikuota.

        Nors ka as cia svajoju, Windows neturi tokiu dalyku

      • Minde parašė:

        nebutinai. Valdytu pats androidas. Androidas priimtu balsu komandas, suprastu jas ir atitinkamai perduotu programoms. Juk kai spaudi mygtuka, tai ne programa spaudi. Androidas nuskaito paspaudima ir perduoda komanda programamai. Nekalbu apie tiesiogini programos interface’a. Tai kad galima padaryti ir tikrai nera taip sudetinga kaip tu sakai.

    • Minde parašė:

      Keista, kai sias laikais zmones sako Android. Realiai tu naudojiesi Apvalkalais (wraperiais), kurie papildo ar perraso ta basic functionaluma. Pvz Sony gamino geriausius lesius, foto kameras, bet ju fotikuose ju paciu kameros fotografavo prasciau negu konkurentu. Android’as tai pagrinde visoki permisionai pirmiausia eina, procesai, konfiguracijos, paskui pasic funkcionalumas. Paimk Sony, Samsung, LG, Xiomi, Huawey ta pacia androido versija, ir pas visus skirtingai vieks fotikas, persiuros programos ir t.t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.