„iPhone XR“ buvo populiariausias telefonas 2019 metais

„Omdia“ pateikia populiariausių 2019 metų telefonų statistiką. Ji paskaičiuojama pagal rinkai tiektų telefonų kiekį. Pirmoje vietoje yra „Apple“ telefonas, o jei tiksliau, tai yra „iPhone XR“. Nuostabą kelia, jog tai modelis iš 2018 metų. 2018 metais „Apple“ rinkai tiekė 23,1 mln. „iPhone XR“ telefonų, o 2019 metai šis skaičius pakilo iki 46,3 mln. Tai leido užimti pirmą vietą. Antroje vietoje irgi „Apple“ telefonas su 37,3 mln. apimtimi rinkai yra „iPhone 11“ modelis. Tik trečioje vietoje randame „Samsung“ produkciją, tai „Galaxy A10“ telefonas su 30,3 mln. kiekiu. Keista, kad lentelėje nematome „Samsung“ praėjusių metų flagmano „Galaxy S10“.

Dešimtuke dominuoja „Apple“ ir „Samsung“ telefonai. „Xiaomi“ su „Redmi Note 7“ pavyko į jį įsibrauti su 16,4 mln. tiekimu rinkai ir užimti vos 8 vietą.

3 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Man klausimas ant kiek šita statistika yra tiksli. Pagal idėja pigių telefonų visad turėtų būti parduodama daugiau, o mes tope turime telefonus už 750 eur . Kažkaip keistai atrodo, nes telefonus perka ne tik USA ir vakarų EU. Vien kiek Indijoje tokie kaip Xiaomi parduoda telefonų. Tikrai stebina, kad iphone iphone po 700 eur labiau perkami.

    • paprastas_zmogus parašė:

      Labai paprasta.
      Pigius modelius turintys gamintojai neretai turi galybę skirtingų modelių.
      Tai akivaizdu ir į lentelę pažiūrėjus
      Galaxy A10, Galaxy A5, Galaxy A20, Samsung J2 Core…
      Visi šie telefonai ko gero priskiriami prie low-mid end segmento, bet jie yra… 4. O kur dar kitų gamintojų pigūs telefonai… Pigūs telefonai yra ir yra labiau perkami, bet čia kalbama apie konkrečius modelius.

  2. newdiamond parašė:

    siurpas pagaugais nueina pamacius tokias naujienas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.