Iš „Hynix“, galimai, nutekėjo didelio „Navi“ lusto specifikacijos

Nutekėjusi skaidrė su „Hynix“ logotipu, tikriausiai, atskleidžia būsimo AMD vaizdo plokščių flagmano specifikacijas. Grafikos procesorius turi tik „D32310/15“ kodinį pavadinimą, o labai panašaus kodinio pavadinimo AMD grafikos procesorius visai neseniai gavo RRA sertifikatą. Tad tai turėtų būti kažkas naujo iš AMD.

Matoma, kad mistiškas grafikos procesorius turi net 5120 Stream procesorius, 320 TMUs, 96 ROPs ir 80 vykdomųjų vienetų . Lustas taip pat turi net 12 MB L2 lygio spartinančiosios atminties. Tokio didelio kiekio dar nesame matę. Labai stebina, kad atminties posistemėje matome ne GDDR6, bet HBM2e atmintį. Jos iš viso net 24 GB, o atminties valdiklis yra 4096 bit. Tai iš viso duoda net 2048 GB/s (2 TB/s) duomenų pralaidumą. AMD grįžimas prie HBM atminties žaidimų segmente būtų šiek tiek netikėtas, bet tuo pačiu tai leistų sutaupyti nemažą kiekį energijos, ko gali reikėti dideliam grafikos procesoriui. Be to, jei AMD pavyktų pasiekti reikiamą spartos lygį, tai vaizdo plokštė galėtų kainuoti labai brangiai ir didelė HBM atminties kaina nekeltų problemų.

Paminėtos specifikacijos atrodo labai geros ir tai gali būti tiesa, nes jau seniau buvo gandų, kad AMD ruošia maždaug 80 vykdomųjų vienetų grafikos procesorių. Jei AMD pavyks aplenkti RTX 2080 Ti, tuomet galime tikėtis ir atitinkamos kainos. Nereikia pamiršti, kad ir „NvIdia“ nemiega ir šiemet turėtų išleisti naujus dar galingesnius „Ampere“ grafikos procesorius, tad bus tikrai įdomu.

2 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Duomenų centrams akivaizdžiai bus skirta. Niekas nekištų 24 gb hbm2 tipo atminties jeigu kitkam būtų skirta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.