Iš „Zen 2“ tikimasi sulaukti iki 16 branduolių viename luste

Niekam ne paslaptis, kad AMD patinka branduoliai ir ši kompanija tikrai pasiruošusi didinti jų skaičių su „Zen 2“ architektūra. Kol kas viskas apgaubta gandais, tad informacija dar kiek slidi ir ne iki galo patikima. Manoma, kad „Zen 2“ architektūros lustas gali turėti 12 arba 16 branduolių. Tokiu atveju viename CCX bloke būtų arba 6, arba 8 branduoliai. Dabartiniai „Ryzen“ procesoriai turi 4 branduolius viename CCX bloke ir iš viso 8 branduolius viename luste. AM4 platforma naudoja vieną lustą, tad joje turėtume išvysti 12-16 branduolių su „Zen 2“. Tuo tarpu „Threadripper“ ir EPYC branduolių kiekis galės iššaukti iki 48-64, nes ten naudojami 4 lustai.

Branduolių padidėjimą sekančios kartos „Ryzen“ procesoriuose nurodo ir MSI užuomina. Ji sako, kad B450 platformoje palaikomi 8 branduolių procesoriai ir daugiau branduolių turintys procesoriai. Dabar AM4 platformos „Ryzen“ gali turėti tik 8 branduolius, tad jų padidėjimas su sekančia karta yra neišvengiamas.

Kita gera žinia, kad su naujais „Zen 2“ procesoriais gausime ne tik daugiau branduolių, didesnį dažnį, bet ir išaugusią spartą per taktą. Prognozuojama, kad IPC padidės 10-15 %. Kitaip sakant, esant tam pačiam dažniui kaip dabar, sparta išaugtų 10-15 % vien nuo architektūrinių patobulinimų.

13 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Jai taip ir toliau, tai Intel tuoj nebeturės ką pasiūlyti kai kalba eina apie multithread’ą…
    Aišku, tokie CPU in game nelabai tiks

  2. Povilas parašė:

    Kai reiks intelis ides:) bet juk daugiau core’s nereiskia kad geriau. Geriau rinksiuos geresni mhz boost/cores santyki, o ne vien cores, su single core stovejimu vietoje. Dar kolkas niekas neikalbes pirkti ryzen. Veliau – matysim

  3. SoTOP parašė:

    Įdėti daugiau Intel visada gali, bet kol nedaro kelių chipų vienam luste, kaip Amd CCX, tol jiems pagaminti vienodą branduolių kiekį turinčius CPU bus pastebimai brangiau. Ypač kai 10nm streikuoja net ir su dabartiniais branduolių kiekiais.

  4. newdiamond parašė:

    Panasu, kad dabar prades abu zaisti ta „more cores“, tai GHz bus uzmirsti

  5. adex parašė:

    Ko realiai galima tiketis del mainstream gaming tai 8c cpu, su igalintu 1 cielu ccx, minetojo ipc ir didesnio daznio artimo 5. Na ir zinoma kaina iki 200 eur.
    Na ir ko dar noreciau, kad intelininkai uz dabartines kainas gautu tiek pat cores kiek ir dabar gauna ir taip kokius 5 metus maziausiai

  6. newdiamond parašė:

    AMD 5 GHz man atrodo tai kaip meskai rasti medaus siaureje….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.