Iš Apple App Store vardą nori atimti Nokia bei Microsoft

Prekinių ženklų kova tęsiasi. Apple kaip prekės ženklą yra įregistravusi App Store pavadinimą, tačiau Microsoft ir Nokia sąjungą, taip pat HTC bei Sony Ericsson mano, kad šis pavadinimas negali būti prekės ženklu ir žada kovoti teismuose.

Visos keturios kompanijos teigia, jog App Store yra bendrinis pavadinimas, tad jį gali naudoti tas, kas nori. Tai puikiai matoma su terminais Toy Store ir Book Store, kuriuos gali naudoti visos kompanijos, kurios tik to nori.

Microsoft jau praėjusiais metais App Store prekės ženklą užprotestavo JAV, Apple tuo tarpu nurodė, kad Windows yra bendrinis anglų kalbos žodis, tačiau Microsoft nurodė, kad Apple yra toks pat bendrinis žodis, kaip ir Windows.

Europos rinkoje gali įsikišti mūsų taip mėgstama Europos Komisija. Ji ir nuspręs, ar App Store vardu Europoje galės naudotis minėtos keturios kompanijos. Atsižvelgiant į ekspertų nuomones, galimas daiktas, kad Europoje App Store bus panaikintas kaip prekės ženklas.

5 Komentarai

  1. -NRJ- parašė:

    kada EK uzdraus App Store varda kaip isskirtini, tada apple gales uzsipatentuot iShit Store – Unikalus pavadinimas ir kartu pilnai atitinkantis ju \"parduotuves\" koncepcija 🙂

  2. ligonis parašė:

    tas, kad apple pasiskunde jog windows yra bendrinis zodis rodo ju nemastyma… juokinga truputi

  3. Blexas parašė:

    ka zinau, app yra trumpinys kitaip nei book ar toy. Nemanau jog uzdraus

  4. sSaRaSs parašė:

    tai kas kad tumpinys… reiksme aiski.. dauk sansu kad uzdraus

  5. Marakandis parašė:

    O įdomu, kaip baigėsi Apple ir Samsung teisminiai ginčai dėl dizaino ir patentų? Ar dar nesibaigė…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.