Išbandyti 199 vnt. i9-13900KS procesorių, kad įvertinti jų silicio kokybę

Xaver Amberger iš „Igor’sLAB“ buvo suteikta prieiga prie 199 vienetų „Intel Core i9-13900KS“ procesorių. Tai suteikė jam galimybę išsiaiškinti, kokio gerumo silicį gauna šie jau atrinkti procesoriai.

„Core i9-13900KS“ turi vieną bendrą bruožą – jų įtampos ir dažnio kreivė nebus aukštesnė nei 1,49 V 6,0 GHz. Tai reiškia paprastą dalyką – jei tokiam dažniui pasiekti reikalinga didesnė įtampa, tai bus nebe KS lustas, o „Core i9-13900K“.

Čia pateikti „Silicon Prediction“ duomenys pagrįsti ASUS algoritmu, įdiegtu LGA1700 pagrindinėse plokštėse. Tai jokiu būdu nėra oficialus skaičius ir jo negalima lyginti su kitais modeliais. Šis metodas, kai Įtampos / dažnio kreivėms priskiriamos paprastos reikšmės, gerokai palengvina tokį palyginimą, tačiau tik tarp tų pačių lustų.

Iš 199 testuotų procesorių vidutinis „Silicon Prediction“ rezultatas buvo 108,1 taško. Tačiau našumo ir efektyvumo branduolių „Silicon Prediction“ balų pasiskirstymas skyrėsi: kiekvieno tipo branduolių „Silicon Prediction“ balų vidurkis buvo atitinkamai 117,5 ir 90,4 balo. Xaver pastebi, kad mažųjų efektyvių branduolių balai irgi gerėja, o tai rodo, kad „Intel“ atrinkdami KS procesorius žiūri ir į mažesnius branduolius, nors procesoriuje naudojami tokie patys efektyvių branduolių dažniai kaip 13900K modelyje.

Aukščiau pateiktoje diagramoje pavaizduoti „Core i9-13900K/13900KF“ ir 13900KS modelių „Silicon Prediction“ rezultatai. Vėlgi, „Silicon Prediction“ reikšmės kiekviename modeliui nėra vienodos skalės. Todėl šioje diagramoje tiesiog parodytas pasiskirstymo modelis. Būtų buvę prasmingiau palyginti įtampos / dažnio kreives, tačiau galima įsivaizduoti, kad tai užtruktų keletą dienų, jei ne savaičių tokiam dideliam procesorių skaičiui.

2 Komentarai

  1. Albertinou parašė:

    Viena vieneta kurjeris nukniso

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.