Išleistas pirmasis DirectX 11 palaikantis žaidimas – DiRT 2

ATI vaizdo plokščių, kurios palaiko DirectX 11, savininkai pagaliau galės išbandyti ir žaidimą kuris palaiko šį API (Aplikacijų programavimo sąsaja). Tai kompanijos Codemasters kūrinys – DiRT 2, kuris oficialiai pradėtas pardavinėti gruodžio 1 dieną. Taip pat žmonėms, kurie nusipirko vieną iš HD 5000 serijos plokščių, AMD pridėjo kvitą, kuriuo pasinaudoję galės atsisiųsti DiRT 2 nemokamai.

Dėl kvito – viskas suprantama. AMD prisidėjo prie žaidimo kūrimo, tad jį savo vaizdo plokščių pirkėjams siūlo nemokamai. Žadama, kad DirectX 11 pagalba vanduo, žmonių minios, drabužiai atrodys daug tikroviškiau, o Shader 5.0 pagerins šviesos, šešelių atvaizdavimą, HDRI efektus.

Nors AMD kol kas nevisiškai gali patenkinti HD 5800/5900 serijos plokščių paklausą, tačiau NVIDIA gerbėjai šiuo metu išvis negali nusipirkti DirectX 11 palaikančio įrenginio. Pirmuosius gaminius, palaikančius naująjį DirectX, NVIDIA planuoja išleisti tik kitais metais

Nors oficialiai pranešta, kad žaidimas išleistas gruodžio pirmą dieną, Steam sistemoje rašoma, kad jį atsisiųsti bus galima tik nuo gruodžio 4 dienos. Taigi kol kas naujuoju žaidimu gali mėgautis tik ATI vaizdo plokščių pirkėjai.

7 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Gaila, kad skirtumas yra toks mažas, kad geriausiu atveju galima ji vadinti \"subtiliu\".

  2. suck4it parašė:

    Crembo jau ismeginai?
    O gal koki traileri matei? Butu idomu pamatyt.. 🙂

  3. Crembo parašė:

    Čia žiūrėjau nuotraukas palyginimui: http://www.pcgameshardware.com/aid,699998/Dirt-2-DirectX-9-vs-DirectX-11-graphics-compared-Update-New-comparisons/Practice/
    Tame pačiame linke yra dar vienas linkas vedantis į DX9 ir DX11 rezultatai (t.y. fps).

  4. hd797pg2810s parašė:

    Crembo kažkaip keista, kad lygina Dx9 ir Dx11, o tai kur Dx10/10.1, manau šitas lyginimas būtu aktualesnis. Nes dauguma geimeriu senai sėdi su Dx10/10.1 GPU posistemės. Ar tiesiog bijoma parodyti, kad nebus toks labai jau ir didelis skirtumas tarp Dx10 ir Dx11. nes čia tas pats kaip kad su senu zaparožiečiu lygintum kas metai išleidžiamu nauju mersu ir rodyti visus privalumus naujo merso, nors jis mažai kuo skiriasi nuo išleisto prieš metus.

  5. suck4it parašė:

    Ar nors velka tas dirt 2 dx10? Kazkaip man sviecias, kad ne.

  6. lampaq parašė:

    taip veikia viskas :] as isbandziau su dx10 ir vista , viskas pasileidzia, zaidziasi ir t.t :]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.