Išmanieji laikrodžiai prastai seka kalorijų suvartojimą

Šių metų sausį paskelbtame straipsnyje mokslininkai bando įvertinti ant riešo nešiojamų išmaniųjų prietaisų, skirtų energijos sąnaudoms ir širdies ritmui stebėti, naudingumą. „Apple Watch Series 6“, „Polar Vantage V“ ir „Fitbit Sense“ naudojo 30 sveikų dalyvių vyrų ir moterų, užsiimančių treniruotėmis su svoriu, važinėjančių dviračiu, bėgiojančių pėsčiomis ir net sėdinčių. Kaip palyginamuosius prietaisus komanda naudojo „Polar H10“ krūtinės diržą ir „MetaMax 3B“. Po to „Stronger by Science“ testų rezultatus apibendrino į paprastą lentelę, kurioje įvertintas kiekvieno prietaiso tikslumas, kintamumas ir patikimumas.

Pasirodo, visi prietaisai gana prastai sekė kalorijų suvartojimą beveik visose veiklose. Maža to, vidutinis nuokrypis nuo faktinio dienos sunaudojimo buvo nenuspėjamas ir labai skirtingas, todėl laikrodžiai buvo visai nenaudingi kalorijų sekimui. Taip yra todėl, kad negalite patikimai sekti pažangos. Atrodo, kad dėvimi laikrodžiai dar labiau neatitinka asmenų, kurių energijos sąnaudos yra mažesnės nei vidutinės ir didesnės nei vidutinės. Galima teigti, kad šis tyrimas taip pat atitinka ankstesnius tyrimus, kuriais bandyta įvertinti ant riešo nešiojamus prietaisus kalorijų sunaudojimo sekimui, tačiau naudojant skirtingus modelius.

 

5 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    Kiek naudoju garmin laikrodį ir diržus bėgimui tai galiu pasakyti, kad riešo optinis sensorius nebent ramybės būsenoj gali parodyt kažką tikslesnio.

  2. ZeroFM parašė:

    Viską jie prastai seka… ant bobcat dirbdamas pasirodo 5km galima nueit sėdint ;D

  3. ToBeX parašė:

    Mažos čia jūsų bėdos… Kai žmogus sėdi kėdutėj su ratais ir laikrodis, kas kokias 2h primena jam atsistot ir to neina išjungt, čia yra jau rimčiau 🙂

  4. ToBeX parašė:

    P.S. rekomenduoju šitą čiuvą, kai rinkausi sau, tikrai padėjo apsispresti labiau, negu visi tech kanalai, kur lygino ar ekranas ekranas daugiausiai hz turi, ar turi pakankamai gerus speakerius laikrodis…
    https://www.youtube.com/c/TheQuantifiedScientist/videos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.