Išmaniųjų telefonų rinka augo net beveik 80 procentų

Rinkos tyrimų bendrovė IDC pranešė, jog pirmajame šių metų ketvirtyje buvo parduoti net 99.6 milijonai išmaniųjų telefonų, o tai yra net 79.7 procentais daugiau, nei tuo pačiu laikotarpiui praėjusiais metais. Įžvelgiamos kelios to priežastys.

Viena iš jų – atsigaunanti rinka. Vartotojai turi vis daugiau laisvų pinigų ir perka brangesnius telefonus. Prisidėjo ir tai, kad didžiausi išmaniųjų telefonų gamintojai išleido kelias dešimtis pigių išmaniųjų telefonų bei „apkarpė“ kainas senųjų modelių.

Nepaisant to, kad suomiai Nokia per pirmuosius tris mėnesius pardavė net 24.2 milijonus išmaniųjų telefonų ir užėmė 24,3 procentus rinkos, pardavimų augimas kompanijos nežavi. Štai tuo pačiu laikotarpiu pernai gigantas valdė net 38.8 procentus rinkos.

Apple pavyko išlikti antroje vietoje su parduotais 18.7 milijonais iPhone išmaniųjų telefonų, o RIM sugebėjo išsaugoti trečiąją vietą su 13.9 milijonais parduotų išmaniųjų telefonų. Tuo tarpu Samsung ir toliau stebina – pirmajame 2010 metų ketvirtyje kompanija pardavė vos 2.4 milijonu išmaniųjų telefonų, o štai pirmajame 2011 metų ketvirtyje jau net 10.8 milijonus.

HTC taipogi pranešė apie rekordinius ketvirčio rezultatus, nes pardavė 8.9 milijonus telefonų, o LG, Motorola ir kitos kompanijos liko nugaroje, nors pastarosios dvi ir kitos nežymios kompanijos bendrai sugebėjo parduoti apie 23.2 milijonus išmaniųjų įrenginių.

1 Komentaras

  1. Astral parašė:

    Smartai atpigo, paprastu beveik neliko, tai naturalu kad ir dideja ta rinka 🙂
    Atejus gruodziui irgi galima pasakyti, kad palyginus su spaliu sniego kiekis isaugo ~80-100% 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.