Išplatinti daugiau nei 100 milijonų Facebook vartotojų duomenys

Didžiausias pasaulyje socialinis tinklas Facebook vėl susiduria su privačios informacijos viešinimo problemomis. Ir šį kartą situacija tokia, kad nepasitenkinimo iš vartotojų gali būti tikrai daug. Ronas Bauzas (Ron Bowes), Skull Security hakeris sugebėjo sukompiliuoti failą, sudarytą net iš 171 milijono Facebook puslapių.

2,8 GB sveriantis torrent failas pasirodė interneto platybėse ir talpina daugiau nei 100 milijono vartotojų asmeninius duomenis. Tokia problema gresia tiems, kurie po Facebook privatumo politikos keitimo neapsilankė nustatymuose ir nepažymėjo varnelės ties draudimu rodyti jų asmeninius profilius paieškos tarnybų puslapiuose.

Minėto hakerio sukurtame sąraše figuruoja maždaug penktadalio Facebook vartotojų vardai ir adresai į jų profilius. Todėl bet kam, turinčiam tokį failą, yra galimybė pasiekti privačią informaciją, net jei vartotojas savo sąskaitą ir padarė paslėptą nuo paieškos. Tokie duomenys, be abejo, gali būti naudojama ne visai kilniems tikslams – greičiausiai tai bus geras grobis spamo siuntėjams.

3 Komentarai

  1. webasss parašė:

    Nu nafik blogis tas socialinis tinklas

  2. Anonimas parašė:

    Kiek ziuriu tuos \’\’duomenys\’\’, tai nieko mandraus cia nera..
    977014 michael
    963693 john
    924816 david

    Cia tik vardai ir registracijos id kiek suprantu..

  3. Crembo parašė:

    Tikiuos dar daugiau kartų tai įvykis ir žmonės ateis į galvą koks čia mėšlas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.