Įspūdingi R5 3600 ir R9 3950X procesorių rezultatai testuose

Mes labai laukiame „Ryzen 3000“ procesorių, tad kiekviena nauja detalė apie juos mums įdomi. Pastebėta, kad „Ryzen 5 3600“ procesorius užfiksavo įspūdingą spartos rezultatą vienos gijos „PassMark“ teste. Čia R5 3600 procesorius su 2981 taškais lenkia net i9-9900KS, kuris surenka 2929 taškus. Tiesa, R5 3600 procesoriaus dažnis nėra žinomas, galimai jis buvo spartintas, bet net tokiu atveju rezultatas atrodo labai įspūdingai.

„Ryzen 3000“ serijos flagmanu taps „Ryzen 9 3950X“ procesorius su 16 branduolių. Gaila, bet šio procesoriaus teks palūkėti iki rudens. Jau dabar kai kurie turi šio procesoriaus inžinierinius pavyzdžius, dėl to nutekėjo jo „Cinebench R15“ rezultatas. Testo metu R9 3950X buvo paspartintas net iki 5.42 GHz, neaišku kokio tipo aušinimas buvo naudojamas šiam procesoriui. Žinome tik tiek, kad procesorius buvo suporuotas su „MSI MEG X570 GODLIKE“ pagrindine plokšte. Visiems 16 branduolių tiksint 5.42 GHz dažniu buvo surinktas 5501 taškas. Palyginimui, esamos kartos „Threadripper 2950X“ procesorius su tais pačiais 16 branduolių surenka apie 3650 taškų.

10 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    AMD visus xeonus patvarke per siknyte ahahahahaha

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Nors ant spartos tvarkys Xeonus, bet rinkos serveriu jauciu atkovos tik 10 % per metus.

      • Daimonass parašė:

        Su serverių rinka viskas vyksta daug lėčiau. Manau 10% atimti iš intel per metus būtų jiems nuostabu.

        • adex parašė:

          Jus cia ponai apie visa rinka aplamai ar apie metinius pardavimus kalbate del tu 10%? Nes skaiciuoti viska kas yra rinkoje nematau jokios prasmes kai ja per tiek metu uzkises intelis, ketvirciu ir metiniu pardavimu statistika kur kas idomiau.
          Ir tiesa dar toks pamastymas, kad jau kas perka serverius tai atsizvelgia i sparta ir kaina remdamiesi elementaria logika. Jeigu amd siulo geresni price/perf/cores count. Ka intel siuo atveju siulo serveriu rinkoje del ko serverius imones vis dar pirktu is ju? Gal tai kazkokie isipareigojimai butu tarp didziuju serveriu ir intel gal dar kazkokie niuansai? Nes nemanau jog serveriu pirkejai uzsiima intel fanboyizmu 😀

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Aš irgi nežinau kaip ten vyksta pirkimai serveriuose. Didelėse kompanijose, gal ir paskaičiuoja teisingai žmonės, bet mažesnės kompanijos gal nori likti su tuo produktu kurį supranta. Na nežinau, tik išvedžiojimai.

            • Atavar parašė:

              Panašiai ir vyksta, kaip susakei. Sakau „iš vidaus“. LT SOHO serverių rinka yra 99% Intel ir tokia liks dar bent 5m. Po 5-7m jei AMD ir toliau tokiais tempais rodys rezultatus, tik tada kažkas pradės keistis. Įpročiai ir įsitikinimai yra stipriau, už kelių metų rezultatus. Ir jie keičiasi lėtai. Tiek tiekimo, tiek pardavimo, tiek aptarnavimo pusėje – visur tas pats Intel dominavimas. Tai kompleksinė problema, kurios AMD deja kol kas net nebandė spęsti. Pinigų per mažai. Intel nuosekliai dirbo dešimtis metų – PR, promo, demo, dovanėlės, siuvenyrai, pristatumai, prezentacijos, mokymai. Iš AMD pusės nulis. Tai ir leido Intel susikurti sau rinką žmonių galvose, kuri leidžia atlaikyti ne vienerių metų nuopolius ir trumpalaikius AMD išsiveržimus.

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Malonu ir žinot, kad panašiai suvokiu, ką kiti mąsto, nors tos srities iš vis nežinau 🙂

                Manau labai teisingai sakai, jei AMD rodys persvara 5 metus, na gerai 3 metus lai išlaiko persvarą gal tada kas pasikeis serveriuose.

                Galim žiūrėt ir paprasta laptopų segmentą, AMD labai vangiai ten su savo Ryzenai, o 7nm APU procai tik kita met, tai iki tol jokio proveržio, o tada jau bus Intel Sunny Cove su labai įspūdingu IPC padidinimu.

                • Laimius parašė:

                  Kur problema tarkim laptopose – tai tarkim gaming – tik retas modelis siulomas su nvidia. O daznai jei amd tai ir ju letos dedikuotos. Ultrabooku dali atsikovojo. Staliniu tai nemazai. Serveriai tai jau kita sfera – nori gi tureti kuo panasesnius kad butu paprasciau valdyti. Gamintojai ir tie nenori dar daug modeliu gaminti, tai maza pasiula. O jei dar ir kainas kels su savo chipsetais tai sunkiai jiems bus. Na bent jauegzistuoja konkurencija ir tikiuosi greit nedings

  2. SeaFox parašė:

    i9-9900KS jo testu dar nera, tai KF modelis. Katik prasukau tuos pacius testus su 9600K. https://i.imgur.com/9Npvmej.jpg Ryzen 3600 2981pts. ir mano 9600K 3051pts. Ir tai ne viskas…paziurekit testus su R5 3600+RAM nedraugauja visiskai! 9600K puikiai veikia su 4200MHz RAM be jokiu tikdziu ir error. Kartais uzsikuriu VEGAS 15 paeditinti video…ne rendinimo greityje esme, o kaip gerai veikia timline, ant kiek komfortiskai jauties dirbdamas. Su „Ryzen“ pastovios problemos..ipac su 2700X. Nevisada sklandziai veikia su 3200MHz RAM, ziauriai stringa timline kol galop luzta „Not Responding“ Taigi palyginimui paemiau 9700K 5.0GHz/RAM 4400MHz(nes noresiu ir palosti) Visiskai kitas lygis, puikiai sutaria su greitais RAM, timline laginasi, bet nei karto dar neluzo. Ryzen 2700X surendino ant pusantros minutes greiciau..nei 9700K. Niekaip nesuprantu kurioje vietoje Ryzen gerumas?

  3. Lets Do parašė:

    chebra, apie ką kalbate… amazon aws jau perka masiskai epyc.. gal komercinis triukas?
    dar kazkas is stambiuju uzpirko ispudingus kiekius, bet jau nebepamenu kas… ar tai google? o ar jie geresni nzn… ir nemaisykite ryzen 3 su xeon ar epyc.. serveriuose ne daznio reikia, o stabilumo ir kad greitai switchintų tarp taskų, nes niekas tam serverį milžiniškų dažnių nenaudoja… o daug smulkių taskų atlieka, tad svarbiausia yra switchinti tarp procesų… niekas ten neskaiciuos moksliniu uzdaviniu, o paprastus userius…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.