Ištestuota kiek spartos RX 5600 XT gauna iš 14 Gbps atminties

„Radeon RX 5600 XT“ vaizdo plokščių išleidimas buvo nelabai sklandus, nes AMD paskutinę akimirką sugalvojo padidinti grafikos procesoriaus ir atminties dažnį su BIOS atnaujinimu. Dėl šios priežasties jau pagamintos ir tiekimo grandinėje esančios RX 5600 XT vaizdo plokštės turėjo seną BIOS ir buvo lėtesnės nei galėjo būti. Kai kurie gamintojai netgi nenori spartinti atminties, nes mano, kad tai gali turėti įtakos stabilumui. Paprastai tariant, su RX 5600 XT situacija yra paini ir dėl to yra kalti tik patys AMD.

Kad ir kaip ten būtų, mums labai įdomu, kiek realiai spartos RX 5600 XT duoda greitesnė 14 Gbps atmintis. Priminsime, kad pagal pirminį planą RX 5600 XT turėjo gauti 12 Gbps atmintį.

„Hardware Unboxed“ atlikti testai rodo, kad RX 5600 XT su grafikos procesoriaus dažniu prieš BIOS atnaujinimą turi labai mažai naudos iš greitesnės atminties, apie 2,3 %. Naudojant BIOS atnaujinimą (didesnis grafikos procesoriaus dažnis) spartesnė 14 Gbps atmintis jau turi daug daugiau įtakos ir matome 5.5 % didesnę spartą. Kaip matome iš „Hardware Unboxed“ testų, vien paspartinus RX 5600 XT grafikos procesorių ir palikus 12 Gbps atminties dažnį spartos prieaugis yra tik 4,7 %, bet tuo pačiu paspartinus ir atmintį sparta išauga jau 10,5 %.

Viską išsamiau pamatysite „Hardware Unboxed“ video.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.