iSuppli: iPad pagaminti reikia 260 JAV dolerių

Kaip skelbia rinkos analitikai iSuppli, pagaminti naująjį Apple planšetinį kompiuterį iPad reikia apie 260 JAV dolerių. Kaip tvirtinama, šiuo atveju kalbama apie 16GB versiją ir neįskaičiuotus kūrimo bei produkto reklamos kaštus.

iSuppli analitikai teigia, kad brangiausias komponentas iPad planšete yra 9,7 colio įstrižainės prisilietimui jautrus ekranas. Kompanijos teigimu, jo kaina svyruoja apie 90 JAV dolerių, o tokius ekranus gamina gigantai LG, Samsung bei Epson. Vidinė 16GB Samsung „flash“ tipo atmintis tekainuoja 30 JAV dolerių, Apple A4 procesorius apie 27 JAV dolerius, o Bluetooth ir Wi-Fi ryšio modulių kainos neviršija 10 JAV dolerių ribos.

Apple taip pat daugiau uždirba iš talpesnių iPad versijų. Pasak analitikų, nepaisant to fakto, kad 64GB iPad kainuoja 200 JAV dolerių brangiau, nei bazinė jo versija, gamybos kaštai neturėtų būti didesni nei 100 JAV dolerių talpesnės versijos naudai.

3 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    iPad – tai puikus daug kainuojantis žaisliukas. Tačiau vienintelis jo privalumas šiuo metu – konkurencijos nebuvimas. Po 2 metų su tokio lygio pirkiniu Apple pirkėjų turėtų tik JAV rinkoje. Pagal iPad charakteristika susidaro įspūdis, kad gerą išvaizdą amerikiečiai vertina lur kas labiau nei vidinius sugebėjimus (3G, Wi-Fi).

  2. BigMan parašė:

    nu kokie jus man juokingi.. galvoji kiekvienas nusiman apie tuos sugebejimus? jam svarbu narsykle rodo, yra on/off mygtukas ir viskas.. Paprastam eiliniam amerikieciui, net neidomu kas jo vidui. Svarbu gerai atrodo ir tiek..

  3. ligonis parašė:

    \" Svarbu gerai atrodo ir tiek..\" perfrazuot galima \"Svarbu apple…\" 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.