Įvairios kompanijos susiduria su lustų pertekliumi, o paklausa toliau mažėja

2020 m. elektronikos paklausa smarkiai išaugo. Dėl pandemijos sukeltų lokautų, uždarymų ir kitų apribojimų darbuotojams ir studentams buvo liepta tęsti darbus iš namų. Žinoma, ne visi turėjo tam reikalingos įrangos, todėl tai paaiškina didelį paklausos bumą.

Tačiau laikui bėgant ir pamažu panaikinus apribojimus, tokių produktų poreikis ėmė mažėti. Daugelio bendrovių nelaimei, rekordinis pelnas ir pardavimai ilgainiui virto didelėmis atsargomis sandėliuose. Kelių lustų gamintojų ir originalios įrangos gamintojų vadovai aptarė savo mintis apie dabartinę padėtį, su kuria jie susiduria.

„Micron“ generalinis direktorius Sanjay Mehrotra teigia, kad bendrovės lustų kiekis „gerokai viršija mūsų planinį lygį“ ir kad „Micron“ yra taip paveikta smarkiai sumažėjusios paklausos, kad neseniai sumažino maždaug 10 % visos savo darbo jėgos. HP generalinis direktorius Enrique Lores nesitiki, kad šios pramonės problemos išsispręs bent du artimiausius ketvirčius, tačiau jis mano, kad yra ženklų, jog jos netrukus gali pradėti mažėti.

Tiek „Intel“, tiek AMD vadovai taip pat atskleidžia problemas, su kuriomis susiduria jų bendrovės. Spalio mėnesį „Intel“ vadovas Pat Gelsinger pažymėjo: „Tiesiog sunku įžvelgti horizonte kokių nors gerų naujienų“. Bendrovė „Intel“ pranešė apie 15 % sumažėjusius pardavimus ir 59 % sumažėjusį bendrąjį pelną 2022 m. III ketvirtį, palyginti su 2021 m. III ketvirčiu.

AMD pastaraisiais mėnesiais taip pat kentėjo nuo paklausos trūkumo, nes AM5 platformos ir naujų „Zen 4“ procesorių pirkimas nėra labai geras, dėl ko stipriai mažėja šių procesorių kainos. Siekdama išvalyti perteklines atsargas, AMD pradėjo tiekti mažiau lustų, nei yra paklausa. Tačiau Lisa Su teigia, kad dėl šios priežasties OEM gamintojai, kurie naudoja AMD procesorius iš anksto parengtuose staliniuose ar nešiojamuosiuose kompiuteriuose, deja, negalėjo papildyti savo atsargų numatytu lygiu.

Su asmeniniais kompiuteriais susiję gamintojai nėra vieninteliai, pastebintys didžiulį paklausos sumažėjimą, nes pastaraisiais mėnesiais sumažėjo ir išmaniųjų telefonų pramonės pardavimai. „Qualcomm“, gaminanti „Snapdragon“ procesorius, kurie naudojami daugelyje telefonų, neseniai sumažino lūkesčius dėl sumažėjusios aukštos klasės išmaniųjų telefonų paklausos.

Kol kas bendrovės turės rasti būdų, kaip susidoroti su staiga sumažėjusia paklausa. Nepaisant visų šių nesėkmių, daugelis vadovų vis dar tikisi, kad iki 2030 m. lustų pardavimai padvigubės ir viršys 1 trilijoną JAV dolerių, ypač kai JAV pradės skatinti lustų gamybos lokalizavimą.

4 Komentarai

  1. Daemon parašė:

    Nemesis išpirks 😀

  2. Diaxminde parašė:

    Kažkas galvojo, kad plandemija tęsis amžinai. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.