JAV importo muitų išimtis vaizdo plokštėms baigiasi gruodžio 31 d.

Nuo 2023 m. sausio 1 d. vaizdo plokštėms ir kitiems įrenginiams gali būti taikomi 25 proc. importo muitai, jei JAV prekybos atstovų biuras (USTR) neatnaujins šių metų pabaigoje nustosiančių galioti išimčių. USTR kol kas nepranešė apie savo sprendimą šiuo klausimu.

Šis situacija prasidėjo, kai D. Trumpo administracija įvedė muitus Kinijoje pagamintoms prekėms. Kovo mėnesį USTR atkūrė išimtis šimtams produktų, įskaitant montažines plokštes (PCB) – apibrėžtį, kuriai priskiriami tokie įrenginiai kaip pagrindinės plokštės ir vaizdo plokštės. Šis sprendimas priimtas po to, kai pradėjo skųstis tokie gamintojai kaip NVIDIA, „Zotec“ ir HP, kurie nurodė, kad vaizdo plokščių gamyba ne Kinijoje yra maža.

Vaizdo plokščių tarifo išimties poveikį prislopino didžiulė kainų infliacija dėl kriptovaliutų kasybos ir tiekimo grandinės sukrėtimų. Šios kainos grįžo į normalų lygį tik per kelias pastarąsias savaites po kriptovaliutų griūties.

Neseniai šaltiniai pramonės veteranui Kyle Bennett teigė, kad tarifai grįš sausio mėnesį, o tai rodo, kad USTR gali neatnaujinti išimčių. Grįžimas prie šių tarifų taikymo dar labiau pablogintų NVIDIA „GeForce RTX 40“ serijos vaizdo plokščių kainas, kurias NVIDIA generalinis direktorius Jensen Huang gynė, dar kartą pareikšdamas apie Moore’o dėsnio mirtį. Nuo šių importo muitų nukentėtų ir AMD bei „Intel“ grafikos kortos. Reikia paminėti, kad išvengti muitų nepadės ir tokie pardavėjų triukai kaip gamybos proceso pabaigos perkėlimas iš Kinijos, nes besibaigiančios išimtys apima nebaigtas montažines plokštes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.