JAV neleidžia pirkti NAND ir DRAM atminties iš YMTC, dėl to atminties NAND kainos iš karto pakilo 10 %

YMTC, Kinijos DRAM ir NAND atminties gamintoja, neseniai paskelbusi apie 232 sluoksnių 3D NAND atmintį, kuri žadėjo stipriai konkuruoti su gerai žinomoms bendrovėms kaip „Samsung“, „Micron Technology“, „Kioxia“ ir „SK Hynix“, buvo įtraukta į JAV prekybos departamento juodąjį sąrašą, todėl Amerikos buitinės elektronikos ir asmeninių kompiuterių gamintojai buvo priversti nutraukti tiekimą iš šios bendrovės. Kaip teigiama „DigiTimes“ pranešime, pasinaudodama šia situacija, „Samsung“ net 10 % padidino savo NAND atminties lustų kainas.

YMTC pasiekė aukščiausią tašką, kai 2020 m. „Apple“ su bendrove sudarė NAND atminties tiekimo sutartį, pagal kurią YMTC atmintis būtų naudojama beveik visuose įmanomuose „Apple“ gaminiuose, tačiau dėl politinio spaudimo 2022 m. „Apple“ atsisakė šios sutarties. Prekybos departamentas teigia, kad YMTC turi prieigą prie pažangiausių technologijų ir yra remiama Kinijos valstybės pajėgumų, o tai gali padėti jai išstumti konkurentus. Geopolitiniu požiūriu tarp JAV ir Kinijos taip pat ne viskas gerai. „Samsung“ 10 % kainų padidinimas 2022 m. gruodžio mėn. pirmoje pusėje yra susijęs su neatidėliotinų sandorių kainodara, o tai gali reikšti, kad jos sutartinė kainodara (kurią paprastai taiko labai didelius užsakymus teikiantys klientai) gali būti kitokia. Galima numanyti, kad YMTC pasitraukimas iš JAV rinkos gali padidinti visų NAND produktų kainas.

41 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Čia is tos operos kada šalis reikalinga dėl pigios darbo jėgos ir resursų, bet neduok dieve pradės rimtai konkuruoti.

    • nemesis parašė:

      Aš tai manau kad čia iš tos operos, kad rusnių geriausi draugai keliautų kartu arba iš paskos rusnių laivui. Ir respects. Palaikau sprendimą 100%, ir norėčiau kad viskas būti minimum keturgubai rimčiau nei yra.

      Nežinau kaip kitiem, bet man china, rusnia, turkija, indija, vengrija, baltarusija mano gyvenimui, yra priskirtos totalių degradų šalims amžiams, kad ir kokie jie ateityje geri bebūtų. Mano kojos ten niekada nebus paties noru…

      • Diaxminde parašė:

        Kaip ir su religijom, santvarkom, tikėjimu mokslu – kraštutinumai niekur nepriveda. O tik supriešina ir įgalina viršūnėles valdyti.

        • nemesis parašė:

          Tai vat būtent, civilizuotam pasaulyje vadus išsirenka žmonės patys, jei jie būna blogi juos pakeičia (kitais žodžiais žmonės valdo šalį), o degradynuose vadas save išsirenka ir sprendžia kuriuos netinkančius žmones reikia pakasti, o kam lemą duoti (kitais žodžiais įsigalina save ir savo pakalikų viršūnėlę valdyti).

          • newdiamond parašė:

            jo aciu ishsirinkom patys…..2020 aisiais….jau geriau Elon valdytu sali

            • nemesis parašė:

              Išrinko dauguma, daugumai tinkančią, tik tiek kad daugumos nuomonė ne visada sutampa su mūsų. Kvaili žmonės renka kvailą valdžią, protingi protingą. Demokratija valdo ir labai gerai kad tai yra, tiek protingai valdžiai su durniais, tiek durniams su žmonėm labai sunku būtų.

              Muskas? Kuo? rusnių šaknų gal kartais turi, kad savo noru ant vergystės patraukė?

              • adex parašė:

                isrinko mazuma visokiu aktyvistu, durnas jaunimelis patikejas, kad gales laisvai kasekus rukyti ir tokie nieko daugiau nematantys kaip turiu kuriuos amziais rusai puola, tai uz konservus balsuoja.
                didzioji dauguma net balsuoti neina, nes neturi uz ka balsuoti, o neturi todel jog neatsiranda jokia rimta politine partija kurios nesumaisytu su sudais nupirkta ziniasklaida.

          • StrelokRTX parašė:

            Nu nezinau kokiam tu la la lande gyveni. Kur demokratija veikia ir šalį valdo jos piliečiai, o ne priveligijuotas oligarchų sluoksnis. Kur valstybė priima įstatymus pagal piliečių interesus, o ne didžiųjų korporacijų norus. Kur veikia sąžininga konkurencija ir įstatymai yra visiems vienodi. Bet daug žmonių gyvena iliuzijomis, vieni uraaa patriotai, kiti tiki, kad jiems po mirties bus atlyginta, treti, kad valdžiai pasirūpins. Kiek žmonių tiek nesąmonių.

            • nemesis parašė:

              Ieškai idealumo, ir manai kad jis būna? Ką pats darai idealiai ar kokias savybes idealias turi?

              O ar kyla klausimų, jei pasakytų tavo gimines ir draugus, pagal tavo sprendimą, išsiųsim gyvent arba į rusnią, arba į jos prakeiktus vakarus – USA. Turėtum drąsos atsakyt dabar pasirenkant vieną variantą? Ar jos pritrūktų?

              Pasakyk kas tavo draugai, ir aš pasakysiu kas tu toks. O kur dabar kas emigruoja iš pažįstamų? Pas USA draugus (GB, Vokietija, Kanada ir t.t.) ar rusnios (Šiaurės korėja, Sirija, Baltarusija ir t.t.)?

              Idealu nėra niekur, idealumo tikėtis iš kitų, patiems tokiais nesant – neverta.

              • StrelokRTX parašė:

                Tai aš turiu draugą kur pats iš Lietuvos neseniai i nizny Novgorodą persikėlė gyventi, kai jo motina JAV gyvena. nu ir ką tu i tai.

              • nemesis parašė:

                Aš kalbu daugiskaita – draugai, pažįstami, giminės, tu kalbi tendencingai vieną atvejį paėmęs. Tai tavo kas emigravo, dauguma emigravo į rusnią ir jos draugus? Būna… Čia pas visus taip? Iš mano rato 10+ emigravo pas USA draugus, ir 0 pas rusnius…

                • StrelokRTX parašė:

                  iš giminių 2 i jav is draugu vienas i kinija, vienas i rusija, pora I anglija, 3 i vokietija. pats nuo kitu metu i italija planuoju jeigu viska pavyks isiparduoti

                • Daemon parašė:

                  Paraša Italija. Kas pagyvena kelis metus, visi keikia.

          • ReaLm parašė:

            kiekviena šalis turi savo vadą – kurio nusipelnė.

      • newdiamond parašė:

        be china…tu puse gerio neturetum kas turi savo buityje….
        visi kalbam apie vertybes….forumuose…

        tai pirmyn keiskite pc komponentus kas 10 metu. telfonus kas penkis metus.
        masina ta pacia vaziuokite 20 metu…
        nesiokite klasikinius mechaninius laikrodzius…kas trukdo ???
        nepirkite visa ko kas turi Li ion battery….
        principai gi….

        lyg nepanasu kad su tuo daug kas sutiktu

        • Jordan parašė:

          Teisingai. Bėda kad hypocrisy at its finest šiais laikais pas mūsų cancel kultūros puoseletojus.

          • StrelokRTX parašė:

            Daugumai žmonių tiesiog NPC patinka būti ir sakyti tą patį ka jiems telikas sako ir ignoruoti visus istorinius faktus ar sąsajas. Tokias kaip kad Kinija visai neseniai buvo vakarų sąjungininkas prieš tarybų sąjunga ir vakarai tiek karinę techniką, tiek pinigus siuntė. Nekalbant apie daugybę kitų atveju, kai vakarai sponsorino talibana, ISIS, mujahideen ir krūvą pietų Amerikos kruvinų režimų. One man terrorists is another’s freedom fighter

            • Daemon parašė:

              Tai kad į Kiniją šaibas įdėjo Europos ir JAV verslininkai. Be jų, ji būtų niekas. Aišku, dabar k*rva šiaušiasi prieš plauką ir stojasi nuo keturių, nu bet čia žinai, matysim kaip bus. Laukia įtampos didesnės tarp vakarų ir Kinijos, bet anyway, palaikyt Kiniją su jų komunistų partija, tai yra žiauriai weird. Lygiai, kaip bottom line yra, kad suskiai mus sudaužytų, jei ne JAV ir Didžioji Britanija. Tai gana lengva apsispręsti, ką palaikyti. Ir nebandykit čia manęs ligoniai wokizmu tik kaltinti, nes aš iš vis atsisakau palaikyti terminus, kurie nėra lietuviški, jeigu tai man yra nepatogu 🙂

              • StrelokRTX parašė:

                Nu pats atsakiai i klausimą kaip viskas veikia. Kažkokios moralės, teisingumo nėra. Viską valdo pinigai ir dėl jų konkuruojama visomis priemonėmis. Beje kokią strateginę grėsmę Kinija kelią Lietuvai. Būtų įdomu išgirsti.

                • Daemon parašė:

                  Na, suskiai, tai čia ruskiai. Vieną raidę pakeičiau. Jie mūsų didžiausias pavojus, nes visiškai nesinorėtų, kad taškytų ir mus taip. Pats, va, net jau bijai ir bėgsi į Italiją nuo mūsų brolių rusų 😛

                  Dėl Kinijos… Na, visiems užkliūva woke chaltūra. Tai vieni didžiausių stūmėjų to vakarų išsigimimo, ir yra Kinijos komunistų partija su TikTok programėle. Čia toks realaus pavojaus pavyzdys, kuris bendras visiems. Dėl kažkokio „fizinio“ pavojaus, tai nuo mūsų Kinija gana toli. Tik tiek, kad, kaip ne kaip, bet esame Vakarų dalis ir su Kinija vyks kažkokio tipo karai. Kinija vis dar pakilime, bet jiems šviečia, kaip rusams, grimzti žemyn, tai jie irgi gali iššauti su kažkokiu eksesu. Aišku, mums tas turbūt tiesiogiai negresia. Greičiausiai bus kova dėl Taivano kokio su AUKUS.

                • Daemon parašė:

                  Ai, o dėl moralės ir teisingumo, tai sveikas atvykęs į suaugusių pasaulį. Aš irgi paverkdavau anksčiau, kad nėra vertybių, bet toks gyvenimas. Vertybė, va, Lietuva, šeima, vaikai, 7950X+512GB DDR5 😀

                • StrelokRTX parašė:

                  Tai rusai niekada nebuvo broliai, nei kokie ukrainiečiai, nei gruzinai. Gal vienu metu buvo baltarusai, nors jie irgi pagal save istorija parašė. Dėl Kinijos tai karas neišvengiamas ilgąją laiko perspektyva. Kinijos ekonomikos pakilimas dar iki 2030 turėtų testis. Kai vakarai jau kurį laiką nebeauga. TikTok pavojus biški juokingai atrodo, nes daug žmonių ir taip kvaili tik platformą turi tą parodyt visiems aplinkui dabar.
                  7950X 512GB DDR5 dėl šito pritariu

          • Diaxminde parašė:

            Cha cha, indoktrinuoti-edukuoti kvailiai.

        • nemesis parašė:

          * Mašina mano 2000 metų, važinėju 7 metai su ja (keisti neketinu, ATE stabdžiai gale sudėti prieš kelis mėn, komplektas priekiui supirktas, contitech diržo komplektas, visi filtrai ir t.t., neprisiruošiu tik nuvežt pakeist viską)
          * Naudoju du telefonus – turbūt prieš dešimt metų pirktą Nokia Lumia 925 ir 2.5 metų senumo xiaomi [kažką] note 10 lite (keisti neketinu). Prieš tai buvę redmi note 7 buvo pakeistas dėl to kad reikėjo mamai, o man kažkodėl NFC prisireikė. Dar kartais naudoju prieš 15+ metų pirktą Samsung Z540.
          * Naują kompiuterį sau paskutinį kartą pirkau prieš ~15 metų (ASUS X51RL, core2duo T5250, 2GB RAM), kas buvo pirkta naujo mainingui neįskaitau (3 x RX580 8GB, RTX3080, HX1200), kas buvo pirkta naudota neminiu. Apskritai naują brangų kompą turėti, kuris buvo surinktas po besibaigiančio mainingo labai nepatiko todėl pardaviau prieš metus turbūt (5800x, RTX3080, 32GB RAM, RM850x)?
          * Turiu tris analoginius kvarcinius laikrodžius (Timex su Indiglo pašvietimu, Pulsar tamsų ir kitą titaniniu šviesiu korpusu). xiaomi smart band’ai neprigijo.

          Neturėčiau pusės daiktų, ir būčiau dukart laimingesnis manau be jų. Daiktų padarytų ant žmonių kraujo man nereikia, gal dėl to kad jau senstu. Starast ni radost…

          • StrelokRTX parašė:

            „xiaomi [kažką] note 10 lite“

            rusniu draugu telefona naudoji. aš realiai tokių žmonių kaip tu nesuprantu. Aš pilnai gerbciau tave jeigu, atsisakytum kiekvieno daikto, kuris pagamintas šalių kurios įtrauktos į USA priešininkų sąrašą, nes dabar tai ‘pizdabolizmas’ totalus. Beje kapitalizme kiekvienas daiktas pagamintas kažkieno sąskaita. Tu turi tą daiktas, nes kažkas jo neturi.

            • nemesis parašė:

              Kas tiesa, tas ne melas. Sekantys xiaomi vargu bau ar bus.

              Atsisakyt visų pagamintų daiktų tokios šalies kaip china sunkiai įmanoma, aš ne koks ekstremistas. Bet atsisakyti ir nepirkti tai ką galiu, sprendimas jau padarytas. Esu apsisprendęs nepirkt ką įmanoma, china priklausančių brandų.

      • ReaLm parašė:

        Labai teisingas ir suprantamas požiūris.

    • GreenZebra parašė:

      StrelokRTX pardavinesi buta Lietuvoje parasyk, nupirksiu

    • Szaroo parašė:

      Siųlyčiau geopolitika pasidomėt, prieš rašant infantilius komentarus.

  2. nemesis parašė:

    Turiu klausimą visiems. Prašau, kam tikėjimas leidžia atsakykit į paprastą klausimą.
    Jums duoda pasirinkimą – gimines ir draugus išsiųsti visam laikui gyventi į:
    a. rusnią
    b. USA

    Kurį iš šių sprendimų pasirinktumėt?

    • samanius1124 parašė:

      zinoma, kad i rusnia. kyla klausimas – kodel? nes as lietuvis

    • StrelokRTX parašė:

      Taip, nes pasaulyje yra tik dvi šalis. Beje tiek Rusija tiek JAV yra plačių kontrastų. Magadan ar Detroit, St. Petersburgas ar new York.

    • ReaLm parašė:

      aš renkuosi Ameriką, ten bent jau nesmirdės vata, ir nebandys nuodyti novičiokais.. rusnia yra kriminalinė tauta ir taškas. Visai kaip ir meksikas.

      • StrelokRTX parašė:

        Kaip visa tauta gali būti kriminalinė? Aš suprantu kaip valdžia gali būti kriminalinė, nes pagal tokią logiką visos europos tautos yra kriminalinės kurios kolonijizme dalyvavo nekalbant apie, kai kurias šalis kurios genocidą sukėlė ir 2 pasaulinius karus, visą USA vienu metu buvo separatistai ir atsakingi už indėnų genocidą. Patys lietuviai ir lenkai aplink Vilniaus kraštą per antrą pasaulinį vieni kitus žudė dėl tautybės.

        • ReaLm parašė:

          Visų pirma, vien tik ruSSkių kalba man reiškia kalėjimo žargoninė kalba, todėl man asmeniškai ją vartoti – tai savęs negerbti. Antras dalykas kodėl tauta kriminalinė, todėl, kad russkiai visada negali apseit ko nors neprisidirbę, aišku, aš neakcentuoju visų rusų, bet dauguma yra tokie, ir čia yra faktas. Ar supranti, kad Amerika yra multikultūrinė valstybė? kad amerika viską yra apsiėmusi nuo softo iki hardware, kodėl amerikoj dominuoja daug dalykų ir technologijų, kurių tu gyvendamas russkyne matytum kaip savo ausis. Dar, spėk į kokią šalį kraustosi gyventi pasaulio mokslininkai ir inžinieriai? softo developeriai ir kiti didelio rango darbuotojai? – Amerika, todėl ir sakau, kad amerika yra geriausia šalis kurią pasirinkčiau. Ką turi russkiai? tik dujas ir šantažą? ir po visų okupacijų žudynių jie vis dar siekia kažkokio pripažinimo? juokini. jokio pripažinimo tiems driskiams, jokių kontraktų su jais, jokio prieglobsčio ar dar kokios pagalbos, užteks.. tegu izoliuojasi ir gyvena savo pasaulyje, o mes gyvensime savo.

          • StrelokRTX parašė:

            Aš pats jokios meilės slavams nejaučiu. Bet per didelės meilės užjūrio imperialistams taip pat nereiškiu. Tiek Rusija tiek JAV matau kaip multikulturines imperijas, kurių pamatas pastatytas ant vietinių genčių ar mažesnių valstybių kaulų. Aš už stiprią Europą su savo geopolitika ir savo kariuomenę. Didžiausia EU problema, kad pati neturi pakankamai gamtinių dujų ir naftos ir daug resursų paaukojo žaliai energetikai plėsti, vietoj branduolinės pramonės.
            Dėl kur bėga mokslininkai tai aišku kur didžiausia alga, nors paskutiniu metu kinai pradėjo stipriai lenkti JAV pagal naujų patentų skaičių, taip pat JAV užsiima software, hardware išskyrus karinę pramonę eina is Azijos. Nebent turi kažkokių MADE IN USA pavyzdžių. Pas mane tik peilis ir lankas su tokiu užrašu. Gana ironiška kai pagalvoji.

            • ReaLm parašė:

              JAV parduoda patentus kinams, o jeigu reikia ir patampo kinus gerai po teismus, nes dalį kinai yra nusivogę reikia tai suprasti, kad JAV yra galingiausia šalis pasaulyje ir taškas, jokia pramonė, jokia kariuomenė neaplenks JAV dar 200 metų į priekį. JAV parduoda patentus kinijai labai ilgai. O kad kinai su savo xaiomi kažką bando tai OK, neturiu tam priekaištų ar problemų, net ir ten kinai patentus perka iš JAV ir TIK DĖL JAV kinai vystosi, o ne kitaip. Kinai nieko savo neturėjo iki to, kol JAV pradėjo statyt savo gamyklas.. O kas dėl Europos, ji eina teisinga linkme, ir pamatysit, gyvensime geriau nei visi kiti totalitariniai režimai su savo branduoliniu kūru.

              • Diaxminde parašė:

                JAV visada išliks stipriausia, bet ar apžios finansiškai dar visą pasaulį. Nemanau. O Europai šakės be Rusijos ir JAV išteklių.

                • ReaLm parašė:

                  ne apie apžiojimą turima omeny, o apie skolą Amerikai. daugiau nei pusę pasaulio yra vienaip ar kitaip nuo jos priklausomi, nes daugiau nei pusę pasaulio pramonės valdo Amerika. taip pat ir driskius russkius. Net įrenginiai iš kurių rašome, nesvarbu, kad made in china, vistiek daug komponentų priklauso amerikiečiams.

              • adex parašė:

                Kinija galetu suzlugdyti ta jav vien ekonomiskai jeigu reiketu tai padaryti. Bet to daryti nera tikslo, nes ir patys nuo to turetu nuostoliu, tad yra taip jog kinija auga gal ir letai bet uztikrintai, kai jav ekonomikka ir ju doleris kabo ant kusio plauko. Beje koks cia fanatizmas ciulpti bibi jav? Sedim europos valtyj ir reiketu i tai koncentruotis, nes ta jav yra musu priesas ekonomine prasme. Vienas jav generolas yra viesai pasakes jog reikia uztikrinti, kad nebutu sujungta rusijos resursai ir ES pramone, nes tai yra tiesiogine grrsme jav ekonomikai. Zodziu skanaus bibio ciulpimo nepadielu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.