JAV valdžia spaudžia TSMC, kad jie gamintų automobiliams skirtus lustus

Paaiškėjo, kad JAV institucijos daro spaudimą TSMC dėl automobiliams skirtų lustų gamybos. Apie lustų trūkumą automobilių industrijoje kalbama jau seniai, o trūkstant lustų – stoja visa gamyba. Dėl to sunerimusios JAV didžiosios automobilių gamintojos ieško pagalbos, o JAV Prekybos Departamentas paprašė TSMC prioritetą artimuoju laikotarpiu skirti JAV automobilių gamintojams.

JAV Prekybos Departamento atstovė, Gina Raimondo, antradienį vykusiame renginyje dėl kritinės padėties puslaidininkių gamybos industrijoje mano, kad gamybą reikia sugrąžinti į JAV. Ji taip pat tiesiogiai bendravo su TSMC ir prašė užtikrinti lustų tiekimą JAV automobilių kompanijoms, nes nuo to priklauso labai daug darbo vietų. Tuo tarpu TSMC atsakė, kad jie dirba su visomis šalimis, kad sumažintų lustų trūkumą automobilių industrijoje ir supranta visų susirūpinimą.

11 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Aš tik įsivaizduoju kokią shitstorm USA pakeltų jeigų to paties Kinija būtų pareikalavusi. Juokinga matyti, kad USA galvoja, kad tiek įtakos turi.

    • Roger2x parašė:

      Taivaniui JAV turi didele itaka. Tik nesuprantu kodel JAV nepastato savo gamyklos lustu gamybai

      • GreenZebra parašė:

        Nes pigiau azijos salyse statyti negu pacioje JAV

        • neblogai parašė:

          Nereikia ieškoti kažkokių priežasčių- visi trys didieji (Samsung, TSMC, Intel) jau stato JAV savo naujas gamyklas, bei dar yra ruošiama $37-50Mlrd. parama papildomam gamybos pajėgumų JAV vystymui. ES taip pat kažką panašaus planuoja.

        • Atavar parašė:

          a) Nes gamyklos pastatymas užtrunka, b) nes litografijos įranga irgi deficite c) nes neužtenka pastatyti tik gamyklą, bei įrangą, reikalingi ir darbuotoji ir „know-how“, patentai ir t.t. dėl ko praktiškai, gali tik prisivilioti esamus žaidėjus statyti gamyklas pas save. e) Dar prieš porą metų niekas neprognozavo tokio plataus spektro chipų trūkumo. Kaip tik n-metų buvo stebimas rinkos traukimasis bei koncentracija.

      • StrelokRTX parašė:

        Brangesnė darbo jėga. Nėra koncentruotos pramonės regionų tokių kaip Shenzhen.

        • newdiamond parašė:

          o kitaip pasakius….jau seniai estafete perduota azijai…kad pasiimti vel degla i rankas reikes laiko…
          o ne siaip sau. o davai ijungiam elektra ir gaminame pas save lustus 🙂

  2. newdiamond parašė:

    tai cia reikia i juoku tema deti tokia naujiena….

    cia tas pats kas Lietuva spaudzia Rusija, kad daugiau duju Rusija isgautu uz pigesne kaina

    • Roger2x parašė:

      Juokai juokais, gal Lietuvai ir ne, bet su Kinija yra realus pavyzdys vadinasi „Сила Сибири“. Svarbiausia net nereikia rusu kinieciams „spausti“, jie patys jiems pardavineja pigiau ir praso kad pirktu daugiau

    • SoTOP parašė:

      Nežinau, kas būtent čia juokinga. Jav siūlo milijardus, kad TSMC statytų gamyklas pas juos, tai gali ir „paprašyti“, kad auto gamintojams lustų tiekimas nestabdytų labai. Čia nėra labai dideli kiekiai kad būtų sunku įgyvendinti, 2020 tik 3% pas TSMC pagamintų lustų buvo mašinoms. Viskas labai logiška – Jav nori, jog būtų auto lustai gaminami, kur milijonai žmonių dirba industrijoje, vietoj to, kad Jonukas nusipirktų naują telefoną žaidimams žaisti 3 mėnesiais anksčiau.

  3. Maariux parašė:

    Jav masiškai už brangiai perka medieną iš eu, vietiniams nebeužtenka. Kanada jau užsuko kraną, Rusija taip pat. Eu didelis išsibarstęs junginys kur daug šnekos-mažai veiksmų, nėra vieningos krypties. Jei kas domisi, medis pabrango 2x kas yra zymiai kritiskiau nei metalas ar plastikas, nes medienos gavyba gan ilgas procesas.
    Jav kol gali, tol naudojasu proga -just business.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.