JAV pasiektas naujas duomenų perdavimo rekordas

Mokslininkai iš viso pasaulio ir toliau vaikosi duomenų perdavimo rekordų. Šį kartą jungtiniame Kanados ir Jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkų eksperimente buvo pasiektas naujas rekordas toliau kuriant naujos kartos interneto technologijas.

Tyrėjų grupės pranešime spaudai rašoma, jog informacija šį kartą buvo siunčiama iš Viktorijos Universiteto esančio Britų Kolumbijos provincijos sostinėje Viktorijoje, Kanadoje į Džordžo Vašingtono kongreso centrą esantį Sietlo mieste, Vašingtono valstijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Mokslininkai duomenis šviesolaidiniu interneto tinklu siuntė net 186 Gbps greičiu, kai 2009 tuo pačiu tinklu informaciją pavyko siųsti \“tik\“ 119 Gbps greičiu. Skaičiai dideli, o patys tyrėjai pažymi, jog tokiu tinklu per parą galima persiųsti net šimtą tūkstančių pilnų Blu-Ray diskų.

6 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Už penkių metų jau Lietuvoje.

  2. Kestas28 parašė:

    gal ir greičiau 😀

  3. ironvolf parašė:

    Piratų svajonė 🙂

  4. SB parašė:

    ironvolf>Ot sūkos. 500GB+ SSD diskui pinigų turi, o piratauja.

  5. Fostil parašė:

    SB>> Lietuviai piratauja tokiais mastais, kad tie ~1k lt uz ssd ar pan atrodytu kaip lasas juroje uz legalu turini…

  6. pekinas parašė:

    Rekordas tai rekordas, bet praktikoje tai amerikiečiai su greičiu žiauriai atsilieka buitiniams vartotojams. Dėl to, gal ir \"kaltas\" nepiratavimas. Na patys planai, gal ir nėra labai lėti, tačiau pvz kitur uždeda 300 GB limitą mėnesiui ir jį viršijus kelis mėnesius išvis atjungia internetą. (aišku prieš tai dar susisiekia ir pakonsultuoja kur perviršis duomenį, kad tipo susiprastu žmonės ir tiek daug nenaudotų) Gal ir gerai, kad gina autorius ir pnš, bet šitas dalykas praktikoje tai gan užknisa.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.