JAV vyriausybei visiškai nepatinka WikiLeaks

Buvęs programišius Julianas Assangas, šiuo metu valdantis daugelio šalių vyriausybių dėmesio susilaukusį tinklapį WikiLeaks, ne tik pretenduoja gauti prestižinį Time leidinio skiriamą metų žmogaus titulą, bet ir kovoja su spaudimu prieš jo kūrinį.

WikiLeaks prieš kelias dienas pagarsėjo tuo, jog paviešino daugybe JAV diplomatinių atstovybių susirašinėjimų, kuriuose, kaip bebūtų keista, figūravo ir Lietuvos vardas. Netrukus po to WikiLeaks teko persikelti iš Amazon serverių, kuriuose buvo, į ankstesnę vietą.

Nepaisant to, kad Amazon yra privati bendrovė, patyrusi didžiulį JAV vyriausybės spaudimą ji buvo priversta pašalinti WikiLeaks duomenis iš savo serverių. J. Assangui neliko nieko kito, kaip savo tinklapį perkelti į ankstesnę buvusią vietą, Švediją, bendrovės Bahnhof serverius.

J. Assangas savo pranešimu po įvykio pašiepė JAV deklaruojamą žodžio laisvę: „Jeigu Amazon iš tiesų nesmagiai jaučiasi dėl pirmosios pataisos, jai reikėtų pasitraukti iš prekybos knygomis verslo. Bet kokiu atveju, mūsų doleriai dabar keliaus nebe ten, o į Europą.“

10 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    \"Demokratijai\" iskilo pavojus 😛

  2. SB parašė:

    Visos vyriausybės tik sako, jog yra demokratiškos. Mano tėvas gal ir norėtų iškelti SSRS vėliavą, pasipuošti turimais medaliais, bet už tai Lietuvoje baudžiama.

  3. nanoWorld parašė:

    O man visas sis reikalas panasus i eiline \"klounada\" 🙂

  4. jtd parašė:

    Klounada ar ne, bet paremta tiesa, o tai siais laikais retai buna..

  5. nanoWorld parašė:

    Idomu, kas gali irodyti, kad ten tikrai tiesa, ir kas gali paneigt galimybe, kad nutekinta buvo tai, kas buvo norima kad butu nutekinta… Zodziu i tokius dalykus as ziuriu gan skeptiskai. Man tai veikiau yra naujas informacinio amziaus reiskinys, kurio galines pasekmes, tiek geros tiek ir blogos visumoj dar net neaiskios.

  6. Saydo parašė:

    SB, Tavo tėvas spėju ir jaunas vėl norėtų tapti, bet svajonės ne visada pildosi.
    O straipsnio pavadinimas tai juokingas :))

  7. SB parašė:

    Saydo>Straipsnio pavadinimas nera juokingas, tinkamas, niekam WikiLeaks nepatinka. Kitaip Australija savo pilieciui teismais negrasintu. O kas del to norejimo but jaunu, kalbame apie demokratija, kurios nera, bet ji yra. Na, kitaip tariant, paprastas zmogelis lieka nieko nesuprates.

  8. Atavar parašė:

    SM> \"kalbame apie demokratija, kurios nera, bet ji yra.\"

    siulau pradeti nuo zodzio \"demokratija\" reiksmes issiaiskinimo 🙂

  9. Ambient parašė:

    Saydo man tavo nick\’as isvis klouniskas, gal persivadink?

  10. pekinas parašė:

    nanoWorld, jei būtų netiesą ar melas, tai tą svetainę ar jos autorių baustų už šmeižtą ar dezinformaciją. Atrodo, kad niekas nežino kaip su tuo kovoti, tipo ai praleiskim pro pirštus, bet vistiek visi draskomi ir kažko griebtis nori.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.