JEDEC pradėjo kurti DDR5 atminties standartą

Daugelis žmonių DDR4 operatyviąją atmintį laiko naujiena, tačiau vertėtų prisiminti, kad staliniuose kompiuteriuose, kartu su „Intel X99“ platforma, šis atminties tipas buvo pradėtas naudoti antroje 2014 metų pusėje, o kaip standartas buvo atskleistas dar 2008 metais, kai operatyviajai atminčiai buvo taikomas 50 nm gamybos techprocesas.

Šiuolaikiniuose serveriuose vis didesnė dalis darbo perkeliama būtent operatyviajai atminčiai, todėl logiška, kad vartotojai nori vis talpesnių, mažiau energijos naudojančių bei dar greitesnių modulių. Nenuostabu, kad kai kuriose nišose jaučiamas akivaizdus DDR5 poreikis, todėl JEDEC ėmėsi naujo standarto vystymo darbų.

Šiai dienai panašu, kad JEDEC pirmąją pažintį su DDR5 surengs birželio mėnesį įvyksiančiame „Server Forum 2017“ renginyje. Kol kas nėra aišku, kada JEDEC užbaigs šio standarto kūrimą – to nesitikima iki 2018-ųjų, kas reiškia, jog staliniuose kompiuteriuose DDR5 modulių nepamatysime anksčiau 2020 metų.

Priminsime, kad kiekvienas naujas DRAM standartas su savimi atsineša išaugusius dažnius ir sumažėjusias energijos sąnaudas: DDR3 startavo su 1066 MHz ir 1,5 V įtampa, kai DDR4 startu tapo 2133 MHz dažnis naudojant sumažintą 1,2 V įtampą. Per laiką DDR3 dažnis ūgtelėjo iki 2666 MHz, kai dabar jau galima rasti 4266 MHz dirbančių DDR4 modulių, tačiau nereikia atmesti fakto, kad tai buvo pasiekta išaugusių elektros sąnaudų ir sumažėjusio suderinamumo su tam tikromis motininėmis plokštėmis (procesoriais) sąskaita.

 

1 Komentaras

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.