JPR: Grafikos procesorių pardavimai 2015 m. trečiame ketvirtyje augo 9 % (Atnaujinta)

„Jon Peddie Research“ praneša, kad per trečiąjį 2015 metų ketvirtį grafikos procesorių pardavimai lyginant su ketvirčiu prieš tai augo 9 %, „nVidia“ pardavimai augo 21 %, o AMD matė 16 % padidėjimą, tuo tarpu „Intel“ grafikos procesorių pardavimai pakilo tik 5 %.

Trečiasis ketvirtis buvo neblogas, nes kompiuterių pardavimai lyginant su ketvirčiu prieš tai augo 7.55 %, bet palyginus duomenis su prieš metus buvusiais skaičiais matome net 8.94 % sumažėjimą. Bene visus labiausiai dominanti stalinių kompiuterių diskrečių vaizdo plokščių rinka per paskutinius tris mėnesius išaugo net 27.59 % lyginant su prieš tai buvusiu ketvirčiu. AMD pardavimus šiame segmente sugebėjo padidinti įspūdingais 33.33 %, o „nVidia“ 26.35 %. Jeigu pažiūrėtume į bendrus stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių diskrečių grafikos adapterių pardavimus, tai pamatytume, kad šis segmentas augo 21.86 %, trečią ketvirtį lyginant su antru, bet jei duomenis palyginame su prieš metus buvusia situacija matome net 15.69 % sumažėjimą.

Daugiau duomenų galite „Jon Peddie Research“ tinklapyje

 

 Atnaujinimas:

„Jon Peddie Research“ pateikė naujus duomenis, kuriuose galime pamatyti kokią diskrečių vaizdo plokščių rinkos dalį užima AMD ir „nVidia“. Analitikai teigia, kad didelio skirtumo lyginant su ketvirčiu prieš tai nėra. AMD atgavo tik 0.8 % rinkos dalies ir dabar tenkinasi 18.8 % pyrago dalimi, o „nVidia“ vis dar užima dominuojančią padėtį su 81.9 % rinkos dalimi.

12 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Truputį naujos info. AMD nieko gero neparodė 3 ketvirtyje su naujomis ir ne tokiomis naujomis vaizdo plokštėmis, atgauta tik 0,8 % rinkos 🙁

  2. Atavar parašė:

    Tiek antrasteje, tiek tekste prognozuojate ateity kalbedami apie 2016m 🙂

  3. Katonas parašė:

    O tararai, aš pastebėjau jau ne kartą, kad įpiešiu 2016 vietoj 2015, nežinau kame šaknys. Sorry už itin kvailą klaidą 🙁 Matyt labai man pasąmonėje nepatinka 2015 metai. 😀

  4. nemesis parašė:

    Nieko, kitais metais jau bus 2015 visuomet 😀

  5. BC00 parašė:

    AMD tokiame mėšle, kad pozicijos jau nebegali kristi žemiau?:D

  6. Katonas parašė:

    Galėt tai gali, bet tikėkimės, kad nebekris. Aš pats gal paremčiau raudonuosius dabar, bet sveiko proto vedamas laukiu naujos kartos 😀

  7. BC00 parašė:

    Bet iš tikro liūdnai paradoksalu, kai išleidi naują GPU kartą ir atgauni 0,8 proc rinkos…

  8. Katonas parašė:

    Kai išleidi naujas dvi vaizdūškes, o kitas pervadini, tada taip ir gauni, be to visokiausia keisti sprendimai. Kodėl pasiūlyta tik r9 370 su apkarpytu pitcrain, o su pilnu lustu neišleista? Jei AMD dagyvens iki naujų produktų pristatymo bus labai gerai.

    Aš dabar kiek mačiau nepatvirtintos info AMD lyg viską keps pas gloubalfoundries ir naudos 14 nm, tai arba jiems pasiseks ir bus viskas labai gerai, arba bus dar didesnis fail dėl litografijos trūkumų.

    http://vrworld.com/2015/11/19/14nm-amd-greenland-tapes-out-attack-on-nvidia-pascal-intel-xeon-phi/

  9. BC00 parašė:

    Taip, AMD turės pažangesnį techprocesą (14 nm) nei nVidia (16 nm). Neatsimenu kada buvo tokia situacija…

  10. Katonas parašė:

    Kažin koks ten realus skirtumas tarp jų, kažkur skaičiau, kad čia labiau pavadinimo reikalas, o ne realaus skirtumo. Bet jei GPU bus gaminami skirtinguose fabrikuose, kažkas gali laimėti dėl to.

  11. zirnis parašė:

    idomu, kada AMD pagamins laptopams GPU.

  12. Katonas parašė:

    Tikriausiai dabar niekas nežino išskyrus AMD, bet lyg laptopiniai pasirodo po kokio pusmečio ar panašiai, kai išleidžiami desktopniai GPU.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.