Jus šnipinėti gali net nekaltas USB puodelio šildytuvas

Mokslinis tyrimas parodė, kad USB jungties protokolas turi daugybe spragų ir vartotojus galima šnipinėti su kiek modifikuotomis pelėmis, klaviatūromis, kaupikliais ar kita technine įranga, kuri su kompiuteriu jungiasi USB sąsajos pagalba.

Kompiuterių inžinieriai iš Kanados nustatė, kad USB protokolo saugumo spragos leidžia įsilaužėliams naudotis nauja šnipinėjimo priemone. Mes kalbame ne tik apie kenksmingą programinę įrangą, tačiau ir apie periferiją. Teoriškai jus šnipinėti gali modifikuota pelė, klaviatūra ar net puodelio šildytuvas, kuris su kompiuteriu bendrauja USB sąsaja.

Mokslininkai patys išbandė šį metodą. Jie sukūrė USB klaviatūrą, kurioje modifikuota mikroschema leido nepastebimai vogti iš kompiuterio duomenis bei juos persiųsti koduojant vienu iš pasirinktų logaritmų. Mokslininkai norėjo pademonstruoti pačios idėjos principą, jog informaciją galima nepastebimai vogti pasinaudojus periferine įranga.

„Mes norėjome įrodyti, kad bet koks USB įrenginys gali tapti šnipinėjimo įrenginiu. Tam nėra jokių priešnuodžių, nes antivirusinės programos tokių „trojos arklių“ neieško ir vargu ar artimiausiu metu ieškos.“, – sakoma pranešime.

5 Komentarai

  1. tarciokk parašė:

    prajuokino.tolkas det mikroscemas kurios kainuoja …Nelengviau uzcpryptint virusiuka?:)

  2. ligonis parašė:

    mikroschemas daug sunkiau pastebet. o virusus gan lengvai aptinka antivirusines. cia toks budas nebent stabesniem projektam, o ne atsitiktinai platinamas kodas.

  3. -NRJ- parašė:

    tarciokk > eilini karta pasirodei savo prota, scriptukas, ar dar koki velnia?
    kitas dalykas – tu galvoji jeigu butu poreikis kazka sekti, tai visokiu tu chipo galimybiu gali but, ir uz visokias kainas! pasidomek programavimu, pasidomek ka dabar galima su programeriais padaryti ir kokio tik velnio neprisikonstruot galva turint. ir nelygink kazkokiu skriptu programiniu su daug rimtesniais dalykais,
    kuri tikrai seip nepamatysi, kaip pasimatytu tavo \"cryptas\"

  4. tarciokk parašė:

    prota parodai tu stumdamas ant manojo.
    jei uzsifruoji prigauti neimanoma su paprasta antivirusine,zinau ka sakau.

    jei mikroschemas modifikuot per nuotoli eitu,tai kitas reikalas 🙂

  5. nanoWorld parašė:

    Nesvarbu, kad sifruoji, dalis piktybinio kodo vistiek turi buti palikta nesifruota ir ji aptikti imanoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.