„Kaby Lake“ procesoriai bus suderinami su LGA 1151 pagrindinėmis plokštėmis

„Kaby Lake“ – tai procesoriai, kurie pakeis dabar rinką užkariaujančius „Skylake“ procesorius. Kaip paaiškėjo, jie bus visiškai suderinami su esamomis LGA 1151 pagrindinėmis plokštėmis, bet su jų išleidimu pasirodys kiek patobulintas 200 serijos mikroschemų rinkinys.

„Kaby Lake“ bus gaminami naudojant 14 nm litografiją, tą pačią kurios pagalba atsiranda ir „Skylake“ procesoriai. Naujieji procesoriai pasirodys kitų metu gale, bet didelių naujovių nepasiūlys. „Intel“ veikiausiai liks prie sau įprasto plano, kai naujai išleidžiami procesoriai turi minimalius patobulinimus, kurie veda į 5-10 % spartos padidėjimą. Su „Kaby Lake“ pasirodys naujas 200 serijos mikroschemų rinkinys, jis įgaus keletą naujų savybių, bet pagrindinės plokštės tebeturės LGA 1151 jungtį. Tokią pačia strategiją „Intel“ naudojo kai buvo išleidžiamai „Haswell Refresh“ procesoriai, pakeičiantys paprastus „Haswell“, tuo pačiu pristatant ir Z97 mikroschemų rinkinį su išplėstomis funkcijomis.

Kitais metais pasirodysiantys 200 serijos mikroschemų rinkiniai gaus 24-ias PCI-e 3.0 linijas vietoj dabar esamų 20. „Intel“ taip pat pasistengs, kad būtų palaikomi „Optane“ SSD diskai su itin sparčia 3D Xpoint atminti. Patys „Kaby Lake“ procesoriai naujų vėjų neatneš, kaip visada sulauksime modelių su atrakintu daugikliu, bet jie turės ne daugiau keturių fizinių branduolių, o jų sparta lyginant su pirmtakais išaugs labai nedaug. 

3 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Norėčiau, kad kas Intelį paliktų dulkėse… Dafai, AMD, pirmyn!

  2. killmer parašė:

    "kurie veda į 5-10 % spartos padidėjimą" – jie turbūt juokauja. Procesorių gamintojai užmigo giliam dešimtmečiui. 7 metus naudoju i7 920, bet dar nematau reikalo jo keisti ir turbūt, dar keletą metų neapsimokės. AMD tikrai turi pasitempti, nes kitaip akmens amžiumi šiame segmente kvepi

  3. newdiamond parašė:

    AMD turi su kazkuo kooperuotis…arba parsiduoti…o intel suprasti galima..monopolija bet kur tai padarytu…
    o be to jie visu koziriu intel netraukia dabar

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.